In deschiderea premierei de gala a filmului Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, artistul Ion Barladeanu va expune 20 de lucrari subversive despre Epoca de Aur, informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro. Evenimentul va avea loc joi, de la ora 18:00, la Sala Palatului.

colaj Ion BarladeanuFoto: autobiografia.ro

Lucrarile vor fi expuse in holul Salii Palatului, chiar pe biroul din cabinetul pe care Nicolae Ceausescu il detinea in incinta cladirii.

Ion Barladeanu isi va prezenta personal lucrarile. O parte dintre ele fac parte din expozitia Realpolitik, vernisata in 2008 la Galeria H'Art.

Artistul a selectat timp de mai bine de 30 de ani imagini din reviste si a realizat o serie de colaje unice, creand o lume imaginara proto-pop simultana cu miscarea din Occident, insa fara sa aiba stiinta de ea. Ceausescu ocupa un loc aparte intre colajele artistului.

Toti membrii parlamentului actual, precum si cei trei presedinti ai Romaniei postdecembriste, au fost invitati la proiectia-eveniment a filmului lui Andrei Ujica, joi, de la ora 18.00, la Sala Palatului.

Proiectia are loc intr-un loc simbolic pentru Republica Socialista Romania - Sala Palatului, cea in care Nicolae Ceausescu isi sustinea congresele, in aplauzele si ovatiile membrilor Partidului Comunist.

Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu.

Cele 127 de personaje care apar pe marele ecran pot fi regasite intr-o brosura bilingva - in romana si engleza - creata special pentru proiectia de la Sala Palatului si care va fi distribuita gratuit. Ghidul "who's who" in Autobiografia lui Nicolae Ceausescu contine microbiografii realizate de catre cercetatori de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc despre fosti demnitari comunisti, generali de securitate si membri importanti ai PCR.

Proiectia de la Sala Palatului este subtitrata in limba engleza. Intre 29 octombrie si 4 noiembrie, filmul poate fi vizionat cu subtitrare in engleza si la Cinema Studio din Capitala.

Intrarea este deschisa publicului. Elevii si studentii au acces gratuit la proiectie, in limita locurilor disponibile, pe baza carnetelor de elev, respectiv student.

Biletele costa 5 lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului si din reteaua biletoo.ro (Libraria Eminescu, Magazinul Victoria - Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor).

Pe langa biletele obisnuite, romanii care mai pastreaza in colectiile personale bancnote de 5 lei din perioada comunista le pot folosi pentru a intra la premiera de gala a filmului regizat de Andrei Ujica. Bancnotele vechi raman in posesia spectatorilor, dupa ce au fost prezentate la intrare.

Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In tara, va fi proiectat la Cinema Studio din Timisoara si Cinema Victoria din Cluj.

Vezi aici site-ul oficial al peliculei.