Considerat de multi "cel mai bun pianist de jazz din lume", Herbie Hancock a sustinut vineri seara primul sau spectacol in Romania, in fata a peste 3000 de fani prezenti la Sala Palatului din Bucuresti, in randul carora s-a aflat si actorul Nicholas Cage. Artistul a fost ajutat de band-ul sau, din care a facut parte si Greg Phillinganes, care a mai vizitat Romania in anii '90, pe cand facea parte din trupa lui Michael Jackson.

Foto:

Spectacolul pus in scena de maestrul Hancock a beneficiat si de vocea Kristinei Train, precum si de prezenta a patru instrumentisti apreciati in lume: chitaristul Lionel Loueke, basistul James Genus, bateristul Trevor Lawrence Jr. si Greg Phillinganes, care l-a secondat pe Herbie la clape.

Dupa primele minute ale unui intro instrumental, Hancock Hancock a multumit audientei pentru primirea plina de entuziasm, prezentandu-si in aplauzele publicului intreaga echipa, precum si cel mai recent album al sau, “The Imagine Jazz Project”.

Show-ul a continuat apoi cu o varianta jazz a binecunoscutei piese “Imagine” a lui John Lennon, precum si cu o piesa a lui Peter Gabriel, “Don’t give up”.

Setlist-ul a continuat si cu alte piese de pe albumul “The Imagine Project”, printre acestea: “Tamatant”, “Times, They Are A-Changin'” sau “Space Captain”, dar si cu piese mai vechi ale artistului, care au revolutionat muzica jazz: “Watermelon Man”, “Cantalope Island”, “Chameleon” sau “Rock it”.

La concertul sustinut de Herbie Hancock la Bucuresti a participat si celebrul actor Nicholas Cage, care se afla in Romania pentru filmarile celui mai recent proiect al sau, Ghost Rider II. Cunoscutul actor hollywoodian a tinut sa il cunoasca si sa il felicite personal pe maestrul Herbie Hancock dupa spectacol, declarandu-se la randul sau fascinat de reprezentatia artistului si a muzicienilor care l-au acompaniat, informeaza Emagic.

Dupa concertul sustinut pe scena Salii Palatului din Bucuresti, Herbie Hancock va continua sa-si transmita mesajul de pace si responsabilitate globala prin intermediul “The Imagine Project”, in Finlanda, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Elvetia, Ucraina, Germania, Polonia, Belgia, Luxemburg sau Portugalia. ​