I se spune Saintpaulia sau Violeta de Africa si si-a primit denumirea de la numele de familie al baronului german Walter von Saint Paul-Illaire, care a descoperit-o in muntii Uzumbar din Africa de Est, spre sfarsitul secolului al XIX-lea, in timpul unei plimbari cu viitoarea lui sotie. HotNews.ro va prezinta o fotogalerie realizata cu ocazia primei expozitii de violete africane de selectie din Romania, in cadrul evenimentului Locul unde rocile intalnesc florile, desfasurat la Muzeul National de Geologie.

Foto:

Florile au putut fi admirate in perioada 29 - 31 octombrie, la Institutul Geologic al Romaniei, in expozitia nationala Locul unde rocile intalnesc florile. Evenimentul a fost organizat de Muzeul National de Geologie, in colaborare cu Clubul Roman al Violetelor Africane.

"Ingrijirea relativ simpla, inflorirea aproape necontenita in decursul anului, existenta unui numar mare de varietati care se deosebesc prin culoarea, forma si marimea florilor si a frunzelor au facut din violeta africana regina plantelor de camera", spune geology.ro.

"Primele violete hibride cu flori albastre marunte se deosebeau cu putin de alte tipuri, dar, prin munca selectionerilor, au fost elaborate varietati deosebite prin gama de culori, dar mai ales prin constructia florii".​