Saptamana Filmului Sarbesc, Saptamana Filmului Maghiar, Targul de gastronomie italiana Casa Deliciilor, targul de carte Kilipirim si editia de iarna a Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair pot fi vizitate saptamana aceasta in Bucuresti. Printre spectacolele importante din aceste zilele se numara concertele sustinute de Vaya Con Dios, Mircea Baniciu, Vunk, Damian Draghici (alaturi de Diane Schuur si Eddie Daniels), The Mono Jacks (lansare de album), evenimentele "tribute" U2 si Sex Pistols, dar si performance-urile lui Laurie Anderson si proiectul Hitman's Heel: Alexander Hacke & Danielle de Picciotto, din cadrul festivalului Viata e frumoasa.

Pana pe data de 22 noiembrie, iubitorii de arta pot vizita, la Opera Romana, expozitia Mes enfants a cantaretei basarabene Alexandrina Hristov. Vernisajul a avut loc pe data de 1 a lunii.

Intre 9 si 11 noiembrie, MTR va gazdui Saptamana Filmului Sarbesc in Romania. Filmele au subtitrare in limbile romana si engleza. Intrarea este libera. Vezi aici programul festivalului.

Timp de 5 zile, in perioada 10-14 noiembrie, la galeria Dalles va fi organizat targul de carte cu discount Kilipirim, care aduce publicului peste 10.000 de titluri. Cea de-a 11-a editie reuneste cele mai mari edituri din Romania, prezente cu carti cu discount de la 10% pana la 70%, titluri mai vechi sau mai noi, si o serie de evenimente speciale adresate publicului vizitator: tombole cu premii in carte, sesiuni de autografe si expozitii tematice organizate pe toata durata targului.

In perioada 11-14 noiembrie, la Sala Palatului se va desfasura Targul de gastronomie italiana Casa Deliciilor. De joi pana duminica, vizitatorii vor avea la dispozitie prezentari si degustari de vinuri si de produse originale, demonstratii culinare ale bucatarului italian Antonio Passarelli si spectacole folclorice in Sardinia. Targul va fi deschis zilnic in intervalul orar 10:00 - 18:00. Intrarea este libera.

In weekend, in zilele de 13 si 14 noiembrie, pe str. Jean-Louis Calderon, TFF organizeaza un curs intensiv de dictie, sustinut de lect. univ. dr. Viorica Vatamanu, profesor de "Vorbire scenica” la UNATC. Detalii aici.

Data de 14 noiembrie marcheaza inceputul Saptamanii Filmului Maghiar. Festivalul se va desfasura pana pe 21 noiembrie, la MTR si CCU. Intrarea la proiectii va fi libera. Detalii aici si aici.

Marti, 9 noiembrie, Silver Church va gazdui o seara de muzica si performance. Proiectul Hitman's Heel: Alexander Hacke & Danielle de Picciotto va putea fi vazut cu incepere de la ora 22:00, in cadrul festivalului Viata e frumoasa.

Iubitorii de muzica electronica pot vizita clubul Tago Mago marti, 9 noiembrie, de la ora 20:00, cu ocazia unui eveniment Balkan Beat Tuesday cu DJ Vasile. Intrarea este libera.

Miercuri, 10 noiembrie, de la 20:30, Hard Rock Cafe organizeaza o seara sub deviza Girls Rock. "Invita-ti cele mai bune prietene, colegele de serviciu sau confidentele din copilarie si vino sa te bucuri de o seara “ca-ntre fete"," spun organizatorii, care le promit participantelor ca vor descoperi "secretele unui make-up profesionist alaturi de echipa salonului Kelebek". Mai sunt anuntate concursuri cu premii si reduceri de 25% la nota de plata. Intrarea este libera.

Tot miercuri, 10 noiembrie, Sala Palatului va rasuna pe muzica folk a lui Mircea Baniciu. Cu ocazia lasarii oficiale a noului sau album, intitulat BEST OF vol 2, artistul ii va avea ca invitati, alaturi de trupa sa, pe Leo Iorga (ex-Cargo, ex-Compact), Ioan Gyuri Pascu, Ana Baniciu, Josef Kappl (ex-Phoenix). Concertul incepe la 19:30.

Trupa Vunk canta si ea in Capitala miercuri, in cadrul turneului Ca pe vremuri. Concertul va avea loc la Silver Church, de la ora 20:00.

Joi, 11 noiembrie, melomanii au la dispozitie concertul Vaya Con Dios, sustinut in Fratelli Studios, de la 21:30.

Tot joi, 11 noiembrie, de la ora 17:00, are loc vernisajul expoziţie de fotografie In jurul lumii. In perioada 11 - 28 noiembrie, in Sala Foaier din cadrul Muzeului Taranului Roman va putea fi vizitata cea mai recenta calatorie în jurul lumii a doamnei profesor Uca Marinescu, 200 de fotografii adunate in urma unei calatorii pe 5 continente, 3 oceane, timp de 5 luni.

Joi, de la ora 19:00, Teatrul National de Opereta prezinta performance-ul "Transitory of life" al artistei americane Laurie Anderson, in cadrul festivalului Viata e frumoasa.

Vineri, 12 noiembrie, de la ora 20:00, va fi marcata revenirea lui Damian Draghici la nai. In cadrul evenimentului Jazz in the City vor mai evolua pe scena Salii Palatului artistii Diane Schuur si Eddie Daniels.

In aceeasi seara, de la ora 21:00, Hard Rock Cafe propune o seara de karaoke. Participantii vor putea alege dintr-un repertoriu ce cuprinde trupe si artisti ca ABBA, AC/DC, Aerosmith, Bob Marley, The Beatles, U2, Queen, Michael Jackson, Holograf, Vama Veche, Robbie Williams, REM si multi altii.

Sambata, 13 noiembrie, este seara concertelor: Old Fish Jazzband (Kulturhaus, de la ora 22:00), Sex Pistols Experience ("trupa tribute", 20:00, Club Mojo) si Vlaicu Golcea, ce aduce in Foaierul TNO un spectacol intitulat "Gol-cha-cha Retro Show", de la 21:30.

Imago Mundi va canta muzica romaneasca veche, de la ora 19:00, in Rotonda Bibliotecii Nationale a Romaniei, in cadrul Hibernalului de chitara, in timp ce The Mono Jacks isi lanseaza primul album, intitulat Now In Stereo, la The Ark, de la ora 21:00.

Sambata este si seara in care muzica U2 va rasuna in Capitala. De la ora 22:30, formatia The One, "tribute band" al celor de la U2, va interpreta la Hard Rock Cafe hiturile pentru care Bono & U2 au castigat, de-a lungul carierei, peste 22 de premii Grammy: One, Staring at the Sun, Mysterious Ways, Elevation, With or Without You, Stuck In a Moment, Beautiful Day etc. Biletele costa 39 RON si sunt disponibile in retelele myticket.ro, ticketfan.ro, bilete.ro, bilete.ro precum si in magazinele Diverta si Flanco si la Hard Rock Cafe.

Tot sambata, poate fi vizitata editia de iarna a Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair, la Margo Lounge, pe Lipscani (nr. 29-33).

Surse: comunicate, facebook, b24fun, 7seri