"Traim intr-un labirint de gratii care are puterea de a se modifica tot timpul si al carui principiu este: oricum s-ar modifica forma si reteaua labirintului, este obligatoriu ca in final sa ajunga tot o inchisoare", a fost unul dintre mesajele care au insotit duminica seara, la Sala Palatului, concertul trupei Iris. In cadrul unui spectacol multimedia de doua ore, Cristi Minculescu si colegii sai au lansat un nou album, intitulat 12 Porti, in fata a peste 4000 de fani.

Foto:

Scena a fost conceputa pentru a sugera existenta unei inchisori cu 12 porti, in spatele carora au evoluat 12 dansatori. Deasupra scenei au rulat, pe tot parcursul celor peste doua ore de concert, imagini cu oameni si picturi celebre (create de artisti precum Salvador Dali si Hieronymus Bosch), precum si mesaje religioase:

"O! nu va ganditi ca Dumnezeu nu stie ce face si plange de teama ca omul facut de el nu i-a implinit vrerea."

"De ce nu ne opriti viata atunci cand ne nasteti? Voi nu intelegeti ca nasterea fiecaruia dintre noi este vointa lui Dumnezeu si nu a voastra...?"

Printre piesele interpretate s-au aflat melodii de pe noul album (Lumina vie, Lacrimi de stele, Mereu impreuna, Nu te mai preface), dar si cantece mai vechi (Somn bizar, Baby, Vis pierdut, Eu si cu tine, Casino).