Festivalul de Datini si Obiceiuri de Craciun si Anul Nou "Florile dalbe", un Targ gastronomic si de arta mestesugareasca ungara, un spectacol de "Umor, amor, fior de dor" in Bucuresti, ateliere de podoabe de Craciun si decoratiuni de iarna, precum si "Mircea Dinescu muta Portul Cetate la Carturesti" sunt cateva dintre evenimentele interesante ale acestui sfarsit de saptamana. Bucurestenii mai au la dispozitie si seri de colinde, printre acestea aflandu-se si un mini-concert al formatiei Truverii (colinde romanesti si frantuzesti).

Cumparaturi de CraciunFoto: Agerpres

Mai multe evenimente din acest weekend gasiti aici.

Cadouri cu dichis este un targ de cadouri chic si produse cu rasfat ce poate fi vizitat in perioada 11-12 decembrie, intre orele 11:00 si 19:00, la magazinele MioBio si YaU Concept, de pe strada Jules Michelet nr. 9 (zona P-ta Romana). Intrarea este libera. Detalii aici.

Targ gastronomic si de arta mestesugareasca ungara se desfasoara intre 10 si 12 decembrie, la Centrul Cultural al Republicii Ungare, de pe Gina Patrichi, nr. 8.

La BCU, galeria Galateca (str. Rosetti, nr. 2-6), se desfasoara, pana pe 12 decembrie, un Targ cu vanzare Humanitas. Detalii aici.

Bradul lui Mos Magiun ii asteapta pe bucuresteni in perioada 10-12 decembrie, la Muzeul Taranului Roman. "Sub Bradul Mosului se vor gasi cadouri pentru toti cei dragi si cele mai alese bucate romanesti si italienesti. La final, bradul si bucatele vor fi donate unei case copii, iar micutii vor sustine un recital de colinde. Atmosfera va fi intretinuta de cantautorul Ion Popa". Intrarea este libera. Detalii aici.

Intre 10 si 12 decembrie se desfasoara, la Muzeul Satului, Festivalul de Datini si Obiceiuri de Craciun si Anul Nou "Florile dalbe". Programul poate fi vazut aici.

In perioada 10-11 decembrie, se desfasoara la Muzeul National de Istorie programul educativ Ludoteca Evolutiei Omului. Se vor organiza cinci ateliere educative dedicate copiilor: Povesti despre primii oameni, Pictura rupestra, Scoala de arheologie, Confectionarea de unelte in epoca preistorica, Cum se facea focul?. Inscrierile se fac exclusiv prin email. Vezi aici programul evenimentului.

"Povestea universal valabila a Maricicai si a lui Ionel, pictata pe sticla de Livia" este o expozitie de pictura pe sticla ce poate fi vizitata in perioada 10-31 decembrie, la Ceainaria Serendipity. Vernisajul are loc vineri, 10 decembrie, de la ora 19:00, pe str. Dumbrava Rosie nr. 12. Detalii aici.

Pana pe 31 decembrie se desfasoara, pe Arthur Verona nr. 13-15, Targul Carturestilor - Micul targ de cadouri destepte, editia a V-a: ceai si turta dulce, jucarii, carti si filme, obiecte create de designeri romani si o crama cu "vinuri alese".

In perioada 11-24 decembrie poate fi vizitata expozitia cu vanzare "Disco. Sextra. Terestru". "Obiecte moi textile noi import Spatiu: un puf canta, altul zboara, pernele au coada, pilote dantelate matlasate, XST-23, huse moi pentru LAP.TOP.URI. tari, Cosmonauti si Aripi, blocuri, animale terestre sidefate. Tehnici mixte: broderie aplicata, stencil, print digital". Evenimentul are loc la INTRO (str. Roma 43bis). Detalii aici.

Vineri, 10 decembrie

  • Seara de muzica ruseasca veche cu Radu Captari - Le Studio Club - ora 22:00 - Strada Orhideelor 3
  • Umor, amor, fior de dor in Bucuresti - Teatrul Nottara - ora 19:00 - spectacol de teatru, dans si muzica in regia si dupa scenariul Dianei Lupescu - "Spectacolul incearca sa readuca atmosfera Bucurestilor de altadata prin muzica, momente de dans, costume si proiectii de film" - durata: 1h
  • Despre Cartile care ne-au facut oameni - cu Dan C. Mihailescu si invitatii sai - Biblioteca Centrala Universitara Carol I - Galeria "Galateca" - Strada Rosseti nr. 2 - 18:30
  • Lansarea colectiei de Craciun "Violet by Andreea Marin Banica" - Bebeloo, Baneasa Shopping City - ora 18:30. Detalii aici.
  • One World Romania - Centrul Ceh - proiectia filmului Burma VJ, subtitrat in limba engleza - str. Ion Ghica nr 11 (langa Biserica Rusa). Detalii aici.
  • Filmul de piatra - proiectii de scurtmetraje romanesti - Tagi Mago Hub - ora 20:00 - str. Sperantei 21

Sambata, 11 decembrie

  • Lansarea volumului "Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac" de Dan Tapalaga - BCU, galeria Galateca - ora 15:00 - vor vorbi: Ioana Lupea, Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Dan Tapalaga - Str. Rosetti, nr. 2-6
  • Mircea Dinescu muta Portul Cetate la Carturesti - Carturesti Verona - "Bors din peste de Dunare la ceaun si un somn urias la protap, basca oarece feluri inmiresmate pentru "cuviosii pofticiosi". Si printre atatea miresme imbie­toare poetul va ispiteste si cu... poezie. Volumul "Femeile din se­colul trecut” (aparut la Editura Fundatiei pentru Poezie), care marcheaza intoarcerea lui Mircea Dinescu la poezie. Totodata, poetul lanseaza in prag de sarbatori si un CD, intitulat tot "Femeile din secolul trecut”, cu versuri proprii intrepretate de el insusi pe melodii celebre. Iar daca va doriti sa gustati din vinul lui Mircea Dinescu, la Carturesti il veti descoperi la pachet cu poezia... Poezie pe sticla. Maine, de la 12 si pana seara".
  • Atelier de Podoabe de Craciun - Club Mandala - ora 11:00 - "Ne inconjuram de muzica iernatica si, cu pofta de povesti, transformam cetina in coronite si materialele in globuri. Ne va indruma Andreea Lazarescu, absolventa a facultatii de Arte Plastice si Decorative" - Intrarea la Atelier costa 15 lei si include toate materialele necesare. Detalii aici.
  • Concert de Colinde de Craciun cu corul MelosTon - Ceainaria Serendipity - ora 20:00 - Str. Dumbrava Rosie nr. 12. Detalii aici.
  • E.M.I.L. - 10 Ani de Abuzuri, Excese si Imoralitati TOUR 2010 - Fire Club - ora 21:00 - Str. Grabroveni, nr. 12
  • Scopul tau in viata - workshop de dezvoltare personala - Ceainaria Serendipity - ora 15:30 - Str. Dumbrava Rosie nr. 12. Detalii aici.
  • Atelier de decoratiuni de iarna si atelier de podoabe japoneze Kanzashi - Ceainaria Serendipity - Str. Dumbrava Rosie nr. 12. Participantii la atelierele de pe 11 decembrie sunt invitati de la ora 13:00 sa paseasca pentru o ora in Lumea povestilor, in lectura tinerei autoare Cristina Preda (14 ani). Detalii aici.

Duminica, 12 decembrie

  • Pariu pe prietenie - Casa de Cultura a Studentilor, etaj 2 - 18:30 - Adrian Bezna, trupa Zari, Catalin Ungureanu, Ovidiu Mihailescu, Marius Matache (Make), Puiu Cretu, Eugen Avram, Fox Studis, Proiectul Tivodar, Cipriana si Filip Serbu. Open Stage: mini Concert Truverii si Ana Maria Dumitru. Moderatori: Tatiana Ojog, Sorin Teodoriu, Stefan Ciobanu, Stefan Tivodar. Intrare libera.
  • Concert de muzica improvizata electro-carpato-anatoliana - Green Hours 22 jazz-cafe - ora 20:00 - cu Calin Torsan (fluiere, clarinet) si Sasa-Liviu Stoianovici (baglama saz, divan saz, cobza, procesoare de sunet electronice, video). Intrarea: 15 lei. Detalii aici.

(Surse: comunicate, facebook, sapteseri.ro, 24fun.ro)