Dupa concertele sustinute la Targu Mures (2007) si in Capitala (2007 si 2009), formatia Gogol Bordello readuce la Bucuresti fenomenul gypsy-punk, in cadrul turneului international We Comin' Rougher. Evenimentul va avea loc pe 9 martie, la Sala Palatului, iar biletele au fost puse in vanzare azi, informeaza Events.

Gogol Bordello la Teatrul de Vara HerastrauFoto: Alexandra Voicu / HotNews.ro

Trupa Gogol Bordello a fost infiintata in 1999, avand la baza mai multi imigranti din Europa de Est. Stilul muzical al trupei se prezinta sub forma unui "mix" care porneste de la un salbatic "gypsy two-step", asemanator cu variantele est-europene de ska, condimentat cu punk, metal, rap, flamenco, cabaret, roots raggae, italian spaghetti western twang, dub, dar si alte sunete folosite de tiganii de pretutindeni.

Poate cel mai faimos fan al trupei este Madonna. Ea care si-a facut debutul regizoral cu filmul intitulat Filth And Wisdom, in care unul dintre roluri este jucat de Eugen Hutz. De asemenea, in cadrul evenimentului Live Earth din Londra, Madonna s-a aflat pe scena alaturi de Eugen Hutz si acordeonistul Sergey Rjabtzev, pentru a re-interpreta piesa La Isla Bonita. Madonna declara pe blog-ul ei: “You should definitely check them out“.

"Gogol Bordello reprezinta o combinatie insolita din toate punctele de vedere. Un ucrainian, doi rusi, un israelian, un etiopian, un ecuadorian si un american, o chinezoaica scotiana si o thailandeza americana amesteca sunetele traditionale ale muzicii tiganesti cu orice altceva se mai poate canta din acordeon, vioara, tobe, trompete sau saxofon. Rezulta un punk-cabaret nebun, cu o sonoritate aspra pe alocuri, dar delirant de antrenanta.

Jumatate din numele trupei este o trimitere evidenta la scriitorul Nikolai Gogol, port-stindardul culturii ruse, iar cealalta particula… nu necesita explicatii. Initial, trupa se chema “Hütz and the Béla Bartóks”, dar cum, conform solistului Eugene Hütz, “nimeni din Statele Unite nu stie cine naiba a fost Béla Bartók”, au renuntat la titulatura", scriu organizatorii concertului din Romania.

Discografie Gogol Bordello: Voi-La Intruder (1999), Multi Kontra Culti vs. Irony (2002), East Infection (2005), Gypsy Punks: Underdog World Strike (2005), Super Taranta (2007), Trans-Continental Hustle (2010).

Cel mai nou album Gogol Bordello, Trans-Continental Hustle, ale carui piese vor rasuna pe scena de la Bucuresti, a beneficiat de contributia legendarului Rick Rubin, un colaborator de incredere al AC/DC, Johnny Cash, U2 sau Red Hot Chilli Peppers. Discul insira 13 piese, cu hituri ca Immigraniada sau Pala Tute (piesa pe care, din 2008, Madonna a inclus-o in turneul sau mondial in varianta remixata La Isla Bonita / Lela Pala Tute).

Vezi aici site-ul oficial al trupei Gogol Bordello si pagina de myspace.

Biletele pentru concertul Gogol Bordello din Romania se pun in vanzare de astazi, 21 ianuarie, iar timp de 6 zile (in perioada 21-26 ianuarie) ele pot fi cumparate doar de catre utilizatorii Yahoo! Romania, care are o oferta exclusiva pentru ei: o serie limitata de bilete Yahoo! VIP in sectorul A, ce includ purple-cocktailuri si surprize, la un pret special de 138,6 lei (reducere 30%).

Incepand cu 27 ianuarie, tichetele la preturile de 88 lei, 128 lei, 168 lei si 198 lei in functie de categorie se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas). Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.