"Petrecerea lui Marcu... care-ti trage in "coeur" cu arcul", Targul de cadouri "Amore, Love, Iubire", sesiunea de shopping de la Fashion In Love by Wonder Lolita, casatorii ad-hoc la Valentine's Weekend, expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii de la Muzeul de Geologie, concertul sustinut de Teodora Enache la Valentine's Day Charity Ball si serile tematice Swing Night, Hippie Love Party si Fievre d'Amour a Paris - sunt cateva dintre evenimentele la care pot participa, intre 11 si 13 februarie, persoanele "pro" Valentine's Day. Pentru ceilalti exista Anti-Valentine's Day Show si concertul Niste Baieti ("dedicat Iubitorilor impatimiti de secrete bahice si amorezatilor de rasarituri mahmure").

Sf. ValentinFoto: Agerpres/EPA

In perioada 11-24 februarie se desfasoara editiile de Ziua Indragostitilor si Dragoverde aleAtelierelor de creatie Green Arts. Participantii au ocazia de a realiza felicitari si tablouri din flori naturale presate sub indrumarea Adelei Talpes.

Atelierele speciale se vor desfasura astfel:

  • in zilele de 11-13, 18-19 si 24 februarie, joi si vineri de la 12:00 la 21:00, sambata si duminica de la 10:00 la 21:00, la etajul 1, in zona de arta a  Muzeului Deseurilor (deasupra magazinului Real)
  • pe 13 februarie, intre orele 11:00 si 16:00, in Ceainaria Serendipity

Mai multe despre evenimente gasiti aici.

Timp de doua zile (12-13 februarie), cu ocazia Vintage Fair Valentine's Day, "meniul" Old City este alcatuit din brose, bratari, cercei, dantela, coliere unicat, obiecte vestimentare pictate manual, haine de inspiratie retro sau vintage, ceai cald, muzica buna si multe alte surprize.Targ de haine si accesorii vintage, bunatati din meniul casei si muzica anilor 70 si 80. Detalii aici.

Pana pe 13 februarie, Romexpo (Marasti, nr. 65 - 67) gazduieste Valentine’s Gifts. De asemenea, pana pe 14 februarie, Galeria Dalles organizeaza Valentine’s Day Fair. Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea este libera.

Pana pe data de 14 februarie, Targul de cadouri Amore, Love, Iubire se desfasoara la Universitate, chiar in incinta statiei de metrou de la pasajul Intercontinental. Deschis zilnic intre orele 10:00 - 20:00.

In perioada 10 - 13 februarie, Muzeul National de Geologie organizeaza un Targ de Sf. Valentin (Sos. Kiseleff, nr. 2). Expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase se deschide pe 10 februarie si poate fi vizitata in intervalul orar 10:00 - 19:00 (ultima intrare 18:00). Pretul unui bilet este de 8 lei pentru adulti si de 4 lei pentru copii si pensionari. Cei care poarta numele de Valentin sau Valentina vor putea intra gratuit.

In zilele de 12 si 13 februarie, Spice Club (Calea Victoriei 21-23) organizeaza "Petrecerea lui Marcu... care-ti trage in "coeur" cu arcul". "De ziua lui, Marcu si-a incarcat sagetile cu multe surprize si te asteapta la o petrecere inedita, satirica si rafinata, simbata 12 Feb (concert Popas Band) si duminica 13 Feb (Concert Stil Covers Band)!" Detalii aici.

Saptamana 8 - 13 februarie a fost declarata "Saptamana Indragostitilor de Muzica" in Elephant Pub Bucuresti, pe Gabroveni 16 urmand sa aiba loc concerte ca The Mono Jacks, Sophisticated Lemons, Lefters, Chester, Astero, Paradox, Gojira, Maximilian, Bully, Suie Paparude, Breathelast, Charlie Dundeen, Amon, Raizah, O.N. & DJ EM. Detalii aici.

Fashion In Love by Wonder Lolita te asteapta pe 12-13 februarie la Soffa Dinette (Strada Covaci nr. 6, Lipscani) pentru o sesiune de shopping. Tinerii designeri si-au anuntat intentia de a impartasi pasiunea lor prin colectii pline de imaginatie si pasiune. Vor fi acolo: Wonder Lolita, Lust of Creation, Alin Dinica, Fabrica de zorzoane, Queen Couture, Alexandra Filimon, Tricouri Antante, Charpentier, Mineli Boutique by Eve, Ilinca Hotaran si multi altii. Evenimentul incepe sambata, de la ora 11:00, inchiderea avand loc duminica, la 18:00.

In perioada 11-14 februarie, intre orele 20:00 si 23:00, Ramayana Cafe (Str. Baldovin Parcalabul nr. 11) isi asteapta clientii la Valentine's Weekend: "casatorii ad-hoc, muzica siropoasa, surprize pasionale".

Vineri, 11 februarie

  • Saint Valentine's Swing Night cu The Smugglers Collective (Kings of Vintage Sound / Sofia, Bulgaria) - Club Chat Noir - 22:00 - Centrul Istoric Blanari Nr 5 - "un Valentine's Day Party in stil retro. Muzica de alta-data, intr-un cadru de sarbatoare, te va purta in lumea ce ti-o povestea nostalgic bunica la gura sobei, cand swing-ul, rock'n'roll-ul, jazz-ul sau rhythm & blues-ul umpleau salile de bal. Pentru a doua oara in Bucuresti, i-am invitat pe bulgarii de la The Smugglers Collective, deoarece anul trecut in Suburbia au facut senzatie cu setul lor. Foarte cunoscuti in Bulgaria, ce doi DJ sunt rezidenti in clubul Stroeja din Sofia unde tin o seara swing de mai bine de 2 ani. In warm-up si dupa il veti regasi la pupitru pe Tone Tavi, rezident in Chat Noir cu seara de joi - Swing Carousel. Asadar noi iti sugeram sa pui pe tine o tinuta sau un accesoriu vechi, sa-ti iei perechea de mana deoarece va vom oferi gratuit fiecarui cuplu un cocktail special". Detalii aici.
  • Hippie Love Party - Remember the freedom days... - Verde Café - 22:00 - Str. Domnita Ruxandra nr 15 - "Daca te-ai plictisit de toate petrecerile clasice de Sf. Valentin, daca vrei sa incerci ceva nou si inedit, atunci aici este locul ideal. Royal Media Events te invita la o petrecere in stilul classic Hippie. Ne vom intoarce pe campiile de la Woodstock, vom infrunta timpul impreuna si vom descoperi ca putem fi nemuritori. Arata-ne cat de hippie esti si vino imbracat cu ceva colorat. Fie ca e si doar o simpla bentita…". Detalii aici.
  • Turu' Lumii - Goblin te trimite la Paris - Club Goblin Nightwatche - 21:00 - Smardan 30 (centrul Istoric) - "Vineri, 11.02.2011 e Franta! Paris! Pentru 2 persoane! Plecare pe 18! Intoarcere pe 20! Cu avionul! Hotel 3 *! Cu mic dejun! In urma oricarei consumatii la bar, ne lasi datele (nume, prenume, e-mail, telefon) si intri in concurs! La sfarsitul serii are loc tombola! Anuntam castigatorul prin sms si telefon in aceeasi seara! Si a doua zi pe Facebook! Castigatorului ii revine responsabilitatea de a lua cu el sigla Goblin (un steag din material textil) si de a face poze cu ea in fata Turnului Eiffel, Arcului de Triumf si Muzeului Luvru!". Detalii aici.
  • Valentine's Party pentru Centrul de Plasament Robin Hood - Memento Club - 22:00 - Strada Sepcari Nr. 16 - "In februarie strangem bunuri si fonduri pentru copii din Centrul de Plasament Robin Hood. Ce vrem de la voi? Carti, jocuri si jucarii in conditie buna, donatii sau recomandari la firme care ar putea sa ajute. Cum? Participand la petrecerea de St. Valentines, aducand carti, jocuri si jucari la petrecere si la Copacul de Hartie". Detalii aici.

Sambata, 12 februarie

  • Concert Tribute Bryan Adams - The Kids Wanna Rock - Hard Rock Cafe - 22:30 - Kiseleff 32. Detalii aici.
  • Niste baieti - Un altfel de Valentine's Day - Underworld Club - 21:00 - Coltei 48 - "Concert Live: Niste Baieti dedicat Iubitorilor impatimiti de secrete bahice si amorezatilor de rasarituri mahmure"
  • Anti-Valentine's Day Show (cu Chester, The Sophisticated Lemons, Breathelast) - Elephant Pub - 21:00 - str. Gabroveni, nr 16 (centrul vechi) - intrarea: 15 lei
  • Fievre d'Amour a Paris! - Green Hours - 22:00 - Calea Victoriei nr 120 - "Have you ever spent a romantic night in a Paris club? Try it in Green Hours, cette nuit… Alors: music. dance. drinks. video-projections. Edith Piaf / Jaques Brel / George Brassens / Johnny Hallyday / Serge Gainsbourg…REMIXED" - "Dress code suggested... Romantic Paris way...". Detalii aici.
  • Will you be my Ballantine? - E..Varza - 21:00 - Episcop Radu 28 - "Tombola de sambata seara nu va lipsi nici de aceasta data, insa regulile de participare vor fi putin altele. Vor participa numai cupluri, formate din ce considera fiecare ca inseamna "cuplu" (va aduceti aminte de "fericitul" cuplu castigator de anul trecut format din Ratza si Leo???). Castigatorii tombolei vor demonstra si in acest an cat sunt de "cuplu" prin traditionalul sarut de 30 de secunde la anuntarea numelor lor". Detalii aici.
  • Teodora Enache la Valentine's Day Charity Ball - a V-a editie - Palatul Ghika - Doamna Ghica 5 - "Societatea civila si presa se vor bucura de un moment artistic rafinat oferit de Teodora Enache si instrumentisti redutabili din Ungaria, Istvan Gyarfas la chitara si Balazs Berkes la contrabas". Detalii aici.
  • Sesiune de autografe Directia 5 - 18:00 - Diverta (Baneasa Shopping City). Detalii aici.
  • Concert El Negro - Love is The Solution - Music Hall - 21:00 - Nicolae Titulescu nr. 171. Detalii aici.

Duminica, 13 februarie

  • Sfantul Valentin la Muzeul Satului - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" - 11:00 - Soseaua Kiseleff 28 - "Program: Concurs cu premii; Pe aripi de vioara - Ce Ne Place Band; Moment de dans "Polka"; Povestile cafelei - Barmania; Harpa si povestile ei - duet Cornelia Marinescu (harpa solo), Irina Ionescu (soprana); Moment de dans "M Balet"; Miraculoasa chitara - Ce Ne Place Band; Cantonete pentru baieti si fete - Cornelia Marinescu (harpa solo), Irina Ionescu (soprana); Targ hand-made" 
  • Teatru de umbre - Fat frumos vrea sa se insoare - Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" - 19:30 - Soseaua Kiseleff 28  - in cadrul evenimentului Sfantul Valentin la Muzeul Satului
  • Invitatie la Pariu pe Prietenie PRO si ANTI-Valentine’s Day - Mojo Music Club - 18:30 - "ANTI Valentine's Day: Mirela Lungu, Adrian Dinis, Viorel Gaita si Sorin Teodoriu. Muzica numai despre Lili, numai despre fan si numai despre Bastilia cu Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu, Adi si Onu de la “Micul Paris”. PRO Valentine’s Day: Stefan Ciobanu si Stefan Tivodar. Rubrica Open Stage: independentul Dorel Istrate". Detalii aici.

(Surse: webPR.ro, facebook, sapteseri.ro, 24fun.ro, evenimente-bucuresti.ro)