Targul de produse traditionale Festin Romanesc (sub deviza "Sa ne iubim romaneste!"), Internationalele de iarna, AI-MAS Winter Olympics (conferinte despre Inteligenta Artificiala), Organic Fest 8, Festivalul de dragoste Dragolentin, un targ de haine si accesorii vintage, handmade si designer, Bazar de Dragobete, lansarea programul MBA al Institutului Bancar Roman, Cabaret Night, Dirty Cover Night si concertele Romano ButiQ (in ritmuri romani cu influente punk-rock), Trei Parale (formatie de muzica veche romaneasca) si Norzeatic - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce vor avea loc in acest weekend prin Capitala.

Bazar de DragobeteFoto: Agerpres

Vezi aici o lista cu alte evenimente care vor avea in acest weekend in Bucuresti.

Cei care doresc sa isi petreaca sfarsitul de saptamana in afara Capitalei au la dispozitie o lista de evenimente aici.

Pe 19 si 20 februarie, pasionatii si dezvoltatorii de tehnologie in Inteligenta Artificiala (IA) se reunesc la Bucuresti, la cea de-a doua editie a AI-MAS Winter Olympics. Evenimentul aduna la un loc reprezentanti ai: Facebook (Palo Alto, USA), Google (Zurich), Adobe, Serious Game Institute (Coventry, UK), 11 universitati de top din Romania si multi altii, pentru a expune tehnicile IA utilizate tot mai mult in viata de zi cu zi.

AI-MAS Winter Olympics va avea loc in Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, iar intrarea este libera la oricare dintre sectiuni.

Conferinta care isi propune sa arate aplicabilitatea tehnicilor folosite in IA poarta anul acesta numele "AI: Discuss and Discover". In cadrul acesteia, parteneri ca Facebook, Google, Adobe, TeamNet, Vector Consulting, AquaSoft si Serious Games Institute, impreuna cu reprezentanti ai lumii academice, vor prezenta si vor dezbate teme de IA de interes actual.

In dupa-amiaza zilei de 19 februarie va avea loc "AIdeas", sectiunea care ofera tinerilor implicati in cercetare posibilitatea de a-si prezenta ideile originale, in materie de IA, in fata unui public si a unei comisii. Autorii celei mai captivante idei vor fi premiati cu 1000 de euro, folositi pentru decontarea participarii la o conferinta internationala cu un articol asociat ideii prezentate.

Citeste mai multe despre AI-MAS Winter Olympics 2011.

In perioada 18-29 februarie, Muzeul Taranului Roman va gazdui targul de produse traditionale Festin Romanesc, sub deviza "Sa ne iubim romaneste"! Intrarea la targ este libera.

La Hanul Hangitei va veti delecta cu inimioare si fudulii la gratar si placinta cu ravas pentru a vedea ce va rezerva viitorul. Cofetaria Eduard pregateste dulciuri iuti ca dragostea. Mai mult de atat, doi maestrii in arta culinara, reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism va vor face o demonstratie practica de cina romantic, in special pentru domni. Si ca meniul sa fie complet, in aburii vinului fiert veti putea face declaratii fierbinti de dragoste!

Indragostii vor dansa pe muzica lui Ion Popa, iar cei care vor avea curaj vor putea chiar sa cante alaturi de el. Organizatorii le promit curajosilor premii. De asemenea, toti cei care fac dovada unei casatorii mai lungi de 50 de ani, vor fi rasplatiti cu magiun de Topoloveni. Un alt concurs inedit va provoaca sa gasiti intrebuintari ciudate ale magiunului natural de prune Topoloveni. Concurentul care va avea cea mai nastrusnica idee va fi recompensat cu 3 borcane de magiun.

Pe 18-19 februarie se desfasoara Campionatul National de atletism pentru tineret si seniori, in sala de la Complexul sportiv "Lia Manoliu” din Bucuresti. Tot acum, va avea loc si cea mai importanta competitie autohtona indoor, cu prezenta din strainatate: Cupa de Cristal, cunoscuta si sub denumirea de "Internationalele de iarna".

La concurs vor fi prezenti, printre altii, vicecampionul olimpic Marian Oprea (triplusalt) si tripla campioana mondiala de juniori la 400 si 800m - Mirela Lavric. Detalii aici.

In perioada 19-20 februarie, in intervalul 11:00-18:00, se desfasoara Organic Fest 8, eveniment dedicat persoanelor care vor darui cadouri organice de Dragobete. La Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” (Bulevardul Nicolae Balcescu nr 2) vor putea fi cumparate produse cosmetice naturale, produse de ingrijire corporala, sisteme alternative pentru purificarea apei, tratamente din plante medicinale, hainute pentru copii, produse de panificatie, dulciuri grecesti, cozonaci de casa etc.

In perioada 14-24 februarie se desfasoara editia a-2-a a festivalului de dragosteDragolentin, precum si ciclul de spectacole cu intrare libera "Zece Zile de Iubire". Detalii aici.

Vineri, 18 februarie

  • Concert Romano ButiQ in ritmuri romani cu influente punk-rock - Clubul Taranului Roman - 21:00 - Sos. Kiseleff nr. 3 ( intrarea Monetariei). Detalii aici.
  • "Dirty Cover Night" cu Recycle Bin - Underworld Club - 21:00 - Coltei 48, Zona Piata Rosetti - "de la NOFX, Antiflag sau Rancid, pana la Timpuri Noi sau Sarmalele Reci"

Sambata, 19 februarie

  • Targ de haine si accesorii vintage, handmade, designer - Club Goblin - 12:00-19:00 - Str. Smardan, nr. 30 (centrul istoric) - "Vintage Session se continua cu un After Party, tot la Goblin, tot in stil retro si plin de mister. Iti amintesti de Agatha Christie? Dar de Inspectorul Columbo? Mie imi placeau la nebunie! Avem ocazia sa ne aducem aminte de ei la “Crima pe Smardan 30″, incepand cu ora 21:00. Un party interactiv, un party “de dezlegare”." Detalii aici.
  • lansarea programul MBA al Institutului Bancar Roman - "Programul MBA are o durata de 18 luni si se desfasoara pe trei niveluri, dupa absolvirea carora studentii primesc Diploma MBA emisa de University of Wales, in conformitate cu standardele academice britanice si internationale". Detalii aici.
  • lansarea filmului educational "Experimentul timp" - Libraria Carturesti - 11:00 - Strada Arthur Verona nr. 13-15 - "Filmminimo este un proiect educational, realizat de tineri cineasti care vin in sprijinul educatorilor si parintilor, ajutandu-i sa tina pasul cu evolutia tehnologica si cu evolutia spirituala spectaculoasa a copiilor, datorata fluxului enorm de informatii la care au acces". Detalii aici.
  • Party Anti-Criza - Oriend Cafe - 22:00 - Calea Victoriei nr 16-20 , sector 3 (Pasaj VillaCrosse). Detalii aici.
  • Cabaret Night - Cafepedia Romana - Etajul 1 - 22:00 - Pictor Verona 2 - "ne intoarcem in timp in Parisul anilor '20..." Detalii aici.

Duminica, 20 februarie

  • Concert Bazar cu trupa Trei Parale - Clubul Green Hours - 20:30 - Calea Victoriei 120 - Bilet intrare: 15 lei (cu rezervare) si 20 lei (in ziua concertului). Detalii aici.
  • Lansare de carte - "Miscari de insecta", de Ionel Ciupureanu - Muzeul National al Literaturii Romane - 19:00 - Bulevardul Dacia 12 - Autorul va sustine o lectura din cartea recent aparuta si va raspunde la intrebarile publicului
  • Liszt, Mussorgski, Horowitz cu Szekely Attila (pianist) - in cadrul evenimentului Stagiunea 79 a Concertelor Dalles - Salonul de Muzica al Muzeului National George Enescu - 17:00 - Calea Victoriei 141. Detalii aici.
  • Norzeatic & Khidja - Club Fabrica - dupa orele 21:00 - Str. 11 Iunie nr. 50 - Guests: Electric Brother (bas), Tavi Scurtu (tobe), Mihai Iordache (sax), Alex Anastasiu (vibes) - "Societatea Norilor in formula grand-royala - Intrarea: 15 tenderoni"
  • Bazar de Dragobete - Ceainaria Serendipity - 11:00-18:00 - Str. Dumbrava Rosie nr.12 - "va asteapta cu o mare varietate de produse hand-made, de la martisoare delicate la cercei, brose, margele si alte accesorii vestimentare unice, de la “panouri de dorinte” la cadouri “dulci” pentru toate varstele. Intrarea este doar 7 lei si include o cana cu un ceai aromat Crazy Love si posibilitatea de a castiga cateva premii la tombola". Detalii aici.
  • Specii - Lansare album "Usile - Vol. 1" - The Silver Church Club - 21:00 - Calea Plevnei nr. 61 - Invitati: Aforic, Bean, Sisu, Raku, Cedry2k, El Nino, DJ Limun. Detalii aici.

(Surse: facebook, webPR.ro, evenimente-bucuresti.ro, 24fun.ro​)