¬In acest weekend, Aventura Parc isi deschide portile la 18 km de Bucuresti, oferind un Mini Zoo cu iepurasi, un teren multisport cu minibaschet, badminton, minifotbal, volei, trasee de escalada in copaci pentru copii si adulti, perete de escalada, minigolf, castele gonflabile, parcurs de sanatate, ping pong, liana lui Tarzan. Printre evenimentele ce pot fi vizitate cu ocazia acestui sfarsit de saptamana in Bucuresti: Choco Fest, Salonul de Carte, Presa si Muzica, un Workshop Intensiv de Arta Actorului, o expozitie itineranta de animale exotice si pasari de genoteca, o licitatie de arta, Salsafest, precum si o serie de targuri cu vanzare de martisoare.

atelier gastronomic - mucenici moldovenesti Foto: Agerpres

Vezi ce alte evenimente vor avea in acest weekend in Bucuresti. Lista cuprinde evenimente precum:

  • Curs de Citire Fotografica (PhotoReading)
  • Rom-Antique - Targul Anticarilor
  • training despre campaniile de PR
  • Congresul International de Estetica Aplicata Les Nouvelles Esthetiques si expozitia Estetika&Wellness 2011
  • Tudor Gheorghe prezinta un nou spectacol: "Al cincilea anotimp - femeia"
  • Conferinta: Maneaua ca fenomen, maneaua ca obiect de dezbatere publica
  • Atelier de scriere creativa
  • Clubul de Lectura 6: Sex, Drugs & Rock'n'Roll cu Andrei Ruse
  • Atelierul de croit imagini - curs de fotografie pentru copii
  • Clubul textilistilor in martie
  • Concert Raku, lansarea albumului "Emite Semnale"
  • Concert caritabil pentru sustinerea lui Alin Totorean (explorator, fotograf, reporter TV) in lupta lui impotriva cancerului

In perioada 5 - 6 martie, Palatul Copiilor gazduieste festivalul Choco Fest (Bulevardul Tineretului nr 8): specialitati din miere, cozonaci, baclavale cu visine, prajituri de casa si specialitati traditionale maramuresene, dulciuri din Budapesta, praline belgiene, cupcakes, dulciuri grecesti, ciocolata cu piper si nenumaratele sortimente de cafea. Accesul gratuit, program: 10:00-22:00. Detalii aici.

Sambata, 5 martie, Aventura Parc se deschide pentru sezonul 2011 in padurea Ghiocelul din satul Lucianca, jud. Dambovita, la 18 km de Bucuresti.

Va asteapta:

  • un Mini Zoo: primii locatari vor fi iepurasi (am intrat in Anul Chinezesc al Iepurelui)
  • un teren multisport cu minibaschet, badminton, minifotbal, volei
  • doua ateliere modificate pe traseul verde la escalada in copaci
  • trasee de escalada in copaci pentru copii si adulti, perete de escalada, minigolf, castele gonflabile, parcurs de sanatate, ping pong, liana lui Tarzan

Surprize care vor urma in cursul anului:

  • animatii gratuite ce vor fi anuntate pe blog cu o saptamana inainte
  • un teren de crochet
  • concursuri pe website-ul nostru si pe facebook
  • un mini bar langa piscina pentru a se racori

"Pentru cei care doresc sa petreaca o zi deosebita, organizam petreceri tematice pentru copii si adulti, activitati sportive si educative pentru gradinite, scoli si licee. Pentru firme organizam evenimente de team building cu programe personalizate, adaptate obiectivelor grupului. Acestea se pot desfasura atat la Aventura Parc cat si in alte locuri din tara sau strainatate".

Programul de primavara: sambata si duminica, de la 10:00 la 17:00. Pretul biletelor: intre 30 si 50 lei (in functie de varsta si marimea grupului). Biletul de intrare va permite sa beneficiati de toate atractiile parcului pentru intreaga zi. In timpul saptamanii parcul poate fi deschis pentru evenimente organizate pe baza de rezervare prealabila. Detalii aici.

Pana pe 8 martie, galeria Dalles din Bucuresti gazduieste Festivalul Primaverii. Program de vizitare intre orele 10:00 si 20:00, cu intrarea libera. Detalii aici.

Targul National al Produselor Ecologice, Traditionale si Naturale se desfasoara in Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (in perioada 5-6 martie) si le propune vizitatorilor un atelier gastronomic "Mucenici ca la Bunici, moldovenesti", prezidat de doamna Gabriela Mateiuc, din satul Tocileni, Botosani.

De asemenea, in cadrul acestei editii sunt prezentate diverse sortimente de vin, placinte, dulceturi, paine, kurtos kolaci, ciocolata de casa, halvita si multe alte bunatati pregatite de gospodari din diverse judete.

Pana pe data de 20 martie, The Ark (Calea Rahovei 196 A) gazduieste expozitia de fotografie, pictura, sculptura si scurtmetraj "Pour Femme": 15 artisti au realizat "lucrari artistice printr-un proces invers: de la parfum la imagine. Expozitia expune astfel 20 de lucrari ce trateaza mirosul in toate formele lui, de la cel inocent al copilariei pina la cel erotic, seducator, voluptos".

Pana pe 6 martie se desfasoara a XVI-a editie a Salonului de Carte, Presa si Muzica. Targul de carte poate fi vizitat la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), intre orele 11:00 si 19:00, urmand ca duminica accesul sa fie permis pana la ora 16:00. Detalii aici.

Pe 5 si 6 martie este organizat un Workshop Intensiv de Arta Actorului, tehnica Sanford Meisner. Condus de lect. univ.dr. Mihaela Sirbu, cursul isi propune sa familiarizeze participantii cu una din cele mai interesante si eficiente metode de initiere in Arta Actorului. Program: sambata si duminica, orele 10:00-17:00, incluzand si o pauza de masa. Adresa: Bd. Hristo Botev nr. 7. Detalii aici.

Pana pe 6 martie, pe Calea Vacaresti nr 214 (vis a vis de Piata Timpuri Noi) poate fi vizitata o expozitie itineranta de animale exotice si pasari de genoteca: peste 300 de pasari si animale de colectie, cocori africani, struti, lebede albe cu capul negru, lebede negre, rate mandarine, canguri, iepuri specia berbec francez, fazani, pauni si multe altele. Parte din animalele expuse au fost aduse special din Olanda pentru aceasta expozitie.

Accesul copiilor cu varsta de pana la 10 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult platitor de bilet. Pretul unui bilet de acces in expozitie este de 5 lei. Programul evenimentului: intre orele 10:00-17:00. Detalii aici.

Pana pe 8 martie, restaurantul indian Agra Palace a pregatit un meniu special pentru toate doamnele si domnisoarele care viziteaza localul. Doamnele vor primi din partea casei cate un cocktail afrodisiac Kama Sutra, iar Kumar le va gati un meniu special si deserturi regale din care nu vor lipsi condimentele precum caju, fistic sau migdale.

Printre mancarurile preparate de bucatarul Arun Kumar se numara salata samundari din creveti si pui la gratar cu busuioc si menta proaspata, tiranga kebab, carne tocata de miel marinata in ghimbir cu condimente indiene preparata in cuptorul de argila, rulada de piept de pui in sos cremos de caju si multe altele, preparate special pentru acest eveniment. Detalii aici.

Pana pe 8 martie, la Muzeul National de Geologie este deschis "Targul de Martisor", in intervalul orar 10.00 - 19.00 (ultima intrare 18.00). Detalii aici.

Tot pana pe 8 martie, la Sun Plaza Shopping Center, se desfasoara targul Spring's Sunny Days. De asemenea, pana pe 11 martie poate fi vizitat Handmade Spring Expo la Afi Palace Cotroceni. Detalii aici.

In zilele de 5 si 6 martie, la Palatul Voievodal Curtea Veche, in Centrul Istoric (langa Hanul lui Manuc), intre orele 10:00 si 18:00, se desfasoara Targul ILoveHandmade.ro, un targ de produse lucrate manual de Ziua Femeii. Intrarea este gratuita. Detalii aici.

In perioada 4-6 martie, la Rin Grand Hotel, se desfasoara a cincea editie a Salsafest cu trupa Mandinga. Invitati speciali pe Adrian si Anita - Campioni Mondiali 2007 si 2008, Swing Guys, Luis Vazquez si Melissa Fernandez, Magna Gopal, Los Pambos, Dj Mauri, Dj Tazz si Dj Michael.

In zilele de 5 si 6 martie, Magazinul bio Napati din Sos. Stefan cel Mare nr. 15 (langa Circ) organizeaza evenimentul "Pentru mamica mea tot ce e mai bun", o serie de seminarii pentru ingrijirea tenului la inceput de primavara, initieri in epilarea cu zahar, degustari dulci bio sau testarea simturilor cu creme si lotiuni organice. Programt: intre orele 11:00 si 13:00.

Vineri, 4 martie

  • RMP 84 - Rising sun Mix - scurta introducere in universul muzicii noi japoneze - Ramayana Cafe - 21:00 - Baldovin Parcalabul 11
  • Drunk Girls RnB - Tan Tan Club - 23:00 - Bulevardul Carol 61 - MC Host: Dj Oldskull si Dan Apetria - Music genre: RnB (80%) si Dance-pop Mashup Hits (20%) - Free shots all night for girls - Dress code: Treshy Entrance - Intrarea libera
  • Standarde Romanesti Deconstruite de Martisor - Art Jazz Club - 21:00 - Bulevardul Nicolae Balcescu 23 - Eduard Jak Neumann (saxofon), FJ Mikuta (pian), Dan Alex Mitrofan (chitara), Santa Csaba (contrabas), Tavi Scurtu (tobe)

Sambata, 5 martie

  • Adevarul despre hipnoza - Conferinta libera - Ceainaria Serendipity - 15:00-18:00 - Str. Dumbrava Rosie nr. 12 - Conferinta are intrare libera. Participarea presupune consumatie din ceaiurile si bunatatile ceainariei. Detalii aici.
  • Incredere Maxima in Tine Insuti - workshop de 5 ore in care iti vei imbunatati increderea in tine insuti prin tehnici de autohipnoza si autosugestie activa - cu psiholog, terapeut, trainer Andrei M. Ludosan - 11:00-16:00 - Intr. Unditei nr. 3. Detalii aici.
  • Emalkay - cel mai in voga artist dubstep al momentului - Arenele Romane - 22:00
  • Little Black Dress Party - Cafepedia Romana - Etajul 1 - 22:00 - Pictor Verona 2 - "Shoturi din partea casei pentru cei care respecta tinuta. Cea mai norocoasa va pleca acasa cu o rochie semnata Alina Ene" - "Dress code: women - little black dress; men - black". Intrarea libera.
  • Girls Party - E...Varza - 21:00 - Episcopul Radu 28 - tombola exclusiv pentru femei. Detalii aici.

Duminica, 6 martie

  • Licitatie de arta - Palatul Sutu - incepand cu ora 11:30 - Expozitia premergatoare licitatiei va fi deschisa vineri, 4 martie, incepand cu ora 15:00 si sambata, 5 martie, incepand cu ora 10:00. Detalii aici.
  • Expo "Creative Women & Five o'clock" - Ceainaria Serendipity - 12:00-18:00 - Dumbrava Rosie nr 12 - Expozitie cu vanzare bijuterii si accesorii exclusiv lucrate manual - Intrarea este libera. Detalii aici.
  • Intalnirile culturale Club A: 40 de ani. Editia a 6-a - Club A - 18:30 - Blanari 14 - Invitati: Trubaduri permiati: Cristi Dumitrascu - Poezie: Mircea Tuglea - In memoriam Cornel Chiriac: Documentar Doru Ionescu (TVR) - Despre Metronom Bucuresti: Geo Limbasanu - Sesiune speciala: Fan Club Cornel Chiriac - Ambianta sonora: Metronom, Europa Libera - Momentul actorului: Dorin Andone - Intrarea este libera
  • Comedy Shorts - Garage Hall Cinema - 19:00 - Str. George Enescu (Piata Romana), nr. 25 - "120 minute de filme extraordinare, primul scurtmetraj care a intrat in cartea recordurilor si cele mai tari filme de gen din 2010 si 2009". Intrare: 10 lei.
  • Concert de tinut minte - Green Hours 22 Jazz Cafe - 21:00 - Calea Victoriei 120 - Hanno Hoffer, Ada Milea, Cyfer & alti artisti sprijina activitatea CICCR si concerteaza Pro Bono
  • British Stand up comedy night - Club 99 - 20:00 - Bd. Dacia 99. Detalii aici.

(Surse comunicate: facebook, evenimente-bucuresti.ro, comunicatemedia.ro, port.ro, 24fun.ro)