​Multiplu laureata a premiilor Grammy, formatia The Manhattan Transfer va sustine in Romania, in aceasta toamna, un concert de fusion vocal jazz. Evenimentul va avea loc pe data de 6 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza Emagic.

The Manhattan TransferFoto: Emagic

Tim Hauser, Erin Dickins, Marty Nelson, Gene Pistilli si Pat Rosalia sunt cei care au pus bazele grupului The Manhattan Transfer la inceputul anilor '70, in New York, Tim Houser fiind singurul membru prezent si astazi.

Au inceput sa cante prin numeroase cluburi, sali de spectacole si cabaret, devenind in scurt timp una dintre principalele atractii de muzica live ale New York-ului. A urmat debutul discografic cu un album onomim. Dupa mai multe aparitii in emisiuni TV, The Manhattan Transfer a fost invitata sa devina gazda propriului show de televiziune, ce urma sa fie difuzat saptamanal pe CBS.

Urmatoarele doua albume, Coming Out si Pastiche, le-au adus primele pozitii de top in clasamentele europene, Chanson D’amour fiind una dintre cele mai ascultate piese la radiourile din Marea Britanie si Franta.

In 1978 a avut loc ultima schimbare in componenta trupei, Tim Houser continuand sa scrie povestea The Manhatten Transfer alaturi de Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul.

In aproape patru decenii de muzica, trupa a adunat peste 25 de albume si nu mai putin de 12 premii Grammy.

Extensions, primul album lansat in noua formula, le-a adus celor patru membrii si primul premiu Grammy din cariera, pentru cea mai buna reprezentatie de fusion jazz cu piesa Birdland. Un an mai tarziu, The Manhattan Transfer avea sa devina prima trupa ce castiga doua premii Grammy la doua categorii diferite: "Best Pop Performance” pentru piesa Boy From New York City si "Best Jazz Performance” pentru Until I Met You (Corner Pocket), ambele fiind incluse pe cel de-al cincilea album de studio, intitulat Mecca for Moderns. The Manhattan Transfer a continuat sa stabileasca noi recorduri, primind de doua ori consecutiv Grammy-ul la categoria "Best Jazz Vocal Performance” cu piesele Route 66 si Why Not. A urmat albumul Vocalese, pentru care grupul a primit nu mai putin de douasprezece nominalizari la premiile Grammy din 1985, fiind devansat la momentul respectiv doar de Michael Jackson cu Thriller.

Stilul muzical al trupei evolua odata cu timpul, noi influente facandu-si loc in albumele sale: Brasil, The Offbeat of Avenues, Swing, The Spirit of St. Louis sau Vibrate. Cel mai recent material, The Chick Coreea Songbook, este un tribut adus muzicianului american Chick Corea, el insusi fiind prezent pe una dintre piesele albumului intitulata Free Samba.

Vezi aici site-ul trupei The Manhattan Transfer.

The Manhattan Transfer va concerta in Bucuresti pe 6 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele pentru acest eveniment vor putea fi achizitionate incepand de miercuri, 9 martie, din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua www.biletoo.ro, la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 85, 105, 135, 165 si 205 de lei.