​Ali Campbell, legendara voce a a formatiei UB40, va concerta in Capitala pe 16 iunie, la Sala Palatului, informeaza organizatorii. Prin intermediul acestui eveniment, artistul va sprijini copiii saraci, abandonati sau cu dizabilitati.

Ali Campbell (UB40)Foto: alicampbell.net

Ca solist al trupei de renume mondial UB40, Ali Campbell a vandut peste 60 millioane de discuri in toata lumea, a avut 4 hit-uri clasate pe primul loc la nivel mondial, peste 40 de single-uri care au intrat in Top 40 UK, a lansat 24 de albume de studio si a primit un premiu Ivor Novello pentru “Realizari pe plan International”.

Vocea inconfundabila a lui Ali apare pe piese care au devenit "clasice", printre ele numarandu-se One In Ten, Red Red Wine, Don’t Break My Heart si Can’t Help Falling In Love.

In octombrie 2007, Ali a lansat un album solo, intitulat Running Free. Materialul a ajuns in Top 10 UK si a primit Discul de Aur.

In ianuarie 2008, artistul si-a anuntat plecarea din UB40, dupa 28 de ani alaturi de trupa, din cauza unor diferende de management, dar si financiare. Dupa plecarea lui Ali, Mickey Virtue, claparul grupului UB40, si-a dat demisia din aceleasi motive si este acum membru in trupa lui Campbell.

In iunie 2009, Ali Campbell a lansat inca un album, Flying High, care a avut la fel de mult succes, ajungand in Top 20 UK si primind cele mai bune recenzii din toata cariera sa.

Incurajat de succesul pe care l-au avut precedentele albume, Ali a lansat in 2010 un al treilea material, intitulat Great British Songs.

Vezi aici site-ul lui Ali Campbell.

Ali Campbell va concerta in Romania pe 16 iunie, la Sala Palatului, de la ora 20:00. Evenimentul este organizat de Fundatia FARA Romania, o fundatie de caritate care isi desfasoara activitatea sub inaltul patronaj al HRH Printul de Wales, al actritei Nicole Kidman si al Printesei Marina Sturdza.

Fondurile obtinute in urma vanzarilor de bilete precum si a donatiilor facute de diverse companii vor fi folosite exclusiv pentru sustinerea proiectelor FARA.

Biletele au urmatoarele preturi: 70 Ron, 100 Ron, 140 Ron, 180 Ron si 220 Ron, se vor pune in vanzare incepand din 25 Martie si vor putea fi achizitionate din reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe www.eventim.ro.