Alpiniada Universitara de iarna, Marsul Biciclistilor, Maratonului Intenational Cluj, Targul de oua inchistrite, concurs de mountain bike, cupa Adamas la dans sportiv, Ziua Internationala a Romilor, concert de coveruri Nirvana, Caravana Gaudeamus, Mures Marathon, Cupa Garage Racing - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati pentru care puteti opta in acest weekend prin Romania. In aceasta perioada se pot face inscrierile pentru tabara de echitatie "Calare la poalele muntilor" si pentru Cupa Primaverii la Squash.

raftingFoto: Agerpres / Tanjug

Evenimente sportive

In perioada 8-9 aprilie se desfasoara, Tess Rally 2011 - Raliul Brasovului. Evenimentul poate fi urmarit in Parcul Central, vineri de la ora 18:30 si sambata de la ora 9:00. Detalii aici.

Sambata, 9 aprilie, la Sibiu (Sala Sporturilor Transilvania), varianta masculina aAll Star Game-ului romanesc (baschet). Evenimentul incepe la 17:00. Detalii aici.

Pe 9 aprilie se desfasoara un concurs de biketrial indoor la Oradea (La Intreprindere). Categoriile sunt cele clasice amatori, seniori, juniori si elit, de la incepatori pana la experti cu cureaua neagra. Organizatorii au straduit sa construiasca un ansablu de trasee mai mult tehnice alcatuite din rampe, boxpaleti, barne, traverse, bobine, cauciucuri de camioane, si tot feluri de sertare si dulapuri. Detalii si program aici.

Tot pe 9 aprilie are loc Cupa Garage Racing la Baia Sprie, un concurs de ciclism cross country (masculin si feminin). Detalii si program gasiti aici.

Pe 9 aprilie, in Padurea Garboavele din Galati are loc Garboavele XC, un concurs de mountain bike. Detalii si program gasiti aici.

In perioada 9-10 aprilie se desfasoara Alpiniada Universitara de iarna: Muntii Bucegi, Caminul Alpin / Refugiul Costila. Contact: Dan Vasilescu (alpinexpert(la)evonet.ro).

Tot in perioada 9-10 aprilie, clubul de echitatie Equestria organizeaza un concurs de casa, concurs care deschide sezonul competitional outdoor. Concursul de echitatie outdoor are loc la Tancabesti. Detalii si program gasiti aici.

In perioada 8-10 aprilie se desfasoara Mures Marathon - editia a II-a: concurs amator de rafting, caiac si canoe, urmat de un concurs de slalom pe ape repezi. Evenimentul va avea loc pe Valea Muresului. Detalii aici.

Duminica, 10 aprilie, va avea loc prima editie a Maratonului International Cluj-Napoca. Evenimentul va fi urmat de Pasta party. Detalii despre program si premii gasiti aici.

Tot duminica, la Sibiu, are loc a patra editie a Marsului Biciclistilor. Actiunea, intitulata "Miscari Alternative", are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant, ca o alternativa la problemele cauzate de un trafic intens. Marsul incepe la ora 13, din Piata Mica. Detalii despre traseu gasiti aici.

Evenimente profesionale

In perioada 11-15 aprilie se desfasoara la Cluj evenimentul national de cariera JobShop 2011, adresat exclusiv studentilor si absolventilor din marile centre universitare. Detalii si program gasiti aici.

Jim Bagnola, trainer international in leadership, va sustine workshop-ul "Leading is everybodys business" pe 11 aprilie la Timisoara si pe 13 aprilie la Cluj Napoca.

Subiectele de discutie care vor fi abordate in cadrul workshop-ului vor raspunde la intrebari precum:

  • Care este diferenta dintre un lider si un manager?
  • Cum poti sa maximizezi influenta liderul pentru o performanta mai crescuta?
  • Care sunt cele 5 metode prin care ii putem influenta pozitiv pe ceilalti din cadrul organizatiei? Cum devenim influenti in cadrul organizatiei, indiferent de pozitia ierarhica?
  • Care este sursa celor 80% din problemele de la locul de munca?

Detalii despre eveniment gasiti aici.

Evenimente de moda

In perioada 6-10 aprilie se desfasoara, la Sala Polivalenta din Iasi, Targul de imbracaminte si incaltaminte "Expo Tex Stil". Adresa: Strada Palat nr. 2.

In perioada 8-10 aprilie poate fi vizitata, la Iasi, a XI-a editie a manifestarii interactive "Oua incondeiate". Evenimentul se va desfasura pe strada Lapusneanu, cu participarea a 30 de mesteri populari proveniti in mare parte din zona Bucovinei. Program: 10:00-18:00.

Pe 9 si 10 aprilie, la Cafeneaua Acaju din Iasi (Str. Sfantul Sava, nr. 15), intre 12:00 si 18:00, are loc o noua editie a targului Retro Bazar.

Dans

Sambata, 9 aprilie, la Sala de Atletism din Bacau (str. Aleea Ghioceilor) se desfasoara Cupa Adamas la dans sportiv. Orar: 9:00 - 12:00. Intrare libera: sportivi, antrenori, copii sub 12 ani si pensionari (prin prezentare talon pensie). Detalii aici.

In luna aprilie, Compania D'arte din Timisoara incepe cursurile de dansuri populare pentru copii si adulti, la Casa Tineretului Timisoara.

Vor fi exersate:

  • Dansuri din zona de campie a Banatului: soroc, intoarsa, lenta, ardelene etc.
  • Dansuri din zona de munte a Banatului: hora, doi, ardeleana, brau de baieti si brau de fete
  • Daca participantii la curs isi doresc la cerere se pot invata si dansuri din celelalte zone ale tarii precum: Moldova, Oltenia, Dobrogea, Ardeal cu cateva subzone ale sale - Bihor, Maramures, Oas, Fagaras etc.

Mai multe despre cursurile de dansuri populare gasiti aici.

Expozitii

Pana la mijlocul lunii mai poate fi vizitata expozitia "Mon boudoir" de la Muzeul National Peles, ce "recompune universul feminin al reginelor Romaniei, prin intermediul pieselor din patrimoniul regal: obiecte uzuale, servicii de toaleta, flacoane de parfum, cutii de fard, bijuterii, piese de mobilier s.a., purtand semnatura unor artisti si manufacturi vestite: Emil Galle, Julius Hoffmann, Louis Comfort Tiffany, August Bembe etc.

Nu vor lipsi din expozitie: afisul publicitar (aparut cu succes in perioada Belle Epoque, prin intermediul carora artistii isi promovau noile firme de parfumerie, casele de moda in voga, piesele de teatru pariziene), pudriere celebre, flacoane si vasciore pentru crema, coliere din sticla millefiori lucrate in atelierele italiene Murano, ace de par din argint filigranat cu pietre semipretioase, perii de par cu manere din argint, flacoane de parfum din cristal, serviciul de toaleta din alama avand ca decoratie crucea gamata din email a reginei Maria, piese de mobilier comandate in perioada anilor 1900. Detalii aici.

Evenimente diverse

Pe 8 aprilie, la Lugoj, este sarbatorita Ziua Internationala a Romilor. Incepand cu ora 11 va avea loc un mars care se va desfasura pe traseul strada Caransebesului - strada N. Balcescu - Platoul Casei de Cultura a Sindicatelor. Marsul va fi urmat de un program de dansuri si cantece traditionale. Detalii aici.

Pe 8 aprilie, in Bacau Hotel President, ora 10:00, are loc lansarea raportului de cercetare - "Studiu asupra imigratiei in Romania". Detalii aici.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele din Baia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Evenimente culturale

Sambata, 9 aprilie, Muzeul Mihail Sadoveanu din Iasi (Aleea Mihail Sadoveanu nr. 12) gazduieste, de la ora 11:00, Cenaclul Universul Prieteniei: expozitie de grafica de carte, lansare de carte, colocviul "Cultura internautica". Detalii aici.

In perioada 1-16 aprilie, cluburile si cafenele din Iasi se vor transforma in spatii de manifestare a culturii locale si internationale. Cea de-a VI-a editie a Cafekultour va cuprinde evenimente precum: concerte de jazz, blues, rock, muzica clasica, expozitii de fotografie si arta decorativa, spectacole de teatru, circ, lansari de carte, dezbateri, proiectii de filme etc. Detalii si program gasiti aici.

Marti, 12 aprilie, poate fi vizitata, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina - Gura Humorului, a XIII-a editie a Targului de oua inchistrite, incepand cu ora 10:00 (in foaier). Detalii aici.

In perioada 13 - 17 aprilie, caravana Gaudeamus ajunge in Cluj-Napoca. Editia a XII-a se desfasoara in Piata Unirii - Matei Corvin, in incinta unui pavilion expozitional mobil. Detalii si program gasiti aici.

Concerte

Pe 7 aprilie, la Filarmonica Iasi, cu incepere de la ora 19:00, are loc evenimentul "Pamantul natal, imaginarul originilor", ce aduce pe scena muzica a trei dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, nascuti in anii 1920, in Romania "Mare": Kurtag, Ligeti, Xenakis.

  • Iannis Xenakis, in 1922, la Braila, pe malul Dunarii, in Muntenia
  • Gyorgy Ligeti, in 1923, la Tarnaveni, in Transilvania
  • Gyorgy Kurtag, in 1926, la Lugoj, in Banat

Toti trei sunt nascuti in comunitati diferite care formau Romania de atunci - greaca, pentru Xenakis; maghiara, pentru Kurtag; si iudeo-maghiara, pentru Ligeti. Detalii despre eveniment gasiti aici.

Festivalul International de Blues "Blues Fest" se desfasoara in perioada 8-9 aprilie, la Lugoj (Sala Teatrului Municipal), aducand pe scena nume precum Verona Acustic Duo, Rares Totu Blues X-perience, Pumpkins Trio, Raul Kusak si Vali "Sir Blues" Racila. Detalii si program gasiti aici.

Vineri, 8 aprilie, incepand cu ora 17:00, in Capela Mare a Universitatii Emanuel din Oradea, se va desfasura Concursul de chitara clasica. Intrarea este libera. Detalii aici.

Prima parte a turneului "Folk-Jazz sub Luna Patrata", sustinut prin tara de Alina Manole. Detalii aici.

  • 13 aprilie - Sibiu - Atrium Cafe
  • 14 aprilie - Cluj-Napoca - Gambrinus Live Stage
  • 15 aprilie - Targu Mures - Teatru 74
  • 16 aprilie - Reghin - Dogma Pub
  • 17 aprilie - Zalau - Diesel Club
  • 18 aprilie - Zalau - recital in cadrul unui concert caritabil destinat ajutorarii copiilor cu sindrom Down
  • 20 aprilie - Iasi - Foaierul Blocului de Productie Radio Iasi, in cadrul suitei de evenimente "Sarbatori Pascale la Radio Iasi"

Turneu national Vunk "Vreau o tara ca afara":

  • 9 aprilie - Focsani - Wassermann 
  • 15 aprilie - Deva - John's Cafe 
  • 16 aprilie - Bucuresti - The Floor 
  • 7 mai - Calafat - Zilele Orasului

In aceasta perioada, trupa byron se afla intr-un turneu national de promovare a noului album, intitulat Perfect. Detalii gasiti aici. Program:

  • 7 aprilie - Sibiu, Oldies Pub
  • 8 aprilie - Pitesti, Hush
  • 15 aprilie - Timisoara, 700 Coffee & Lounge
  • 22 aprilie - Bucuresti, Wings Club
  • 6 mai - Bacau, The Stage

Luna Amara concerteaza luna aceasta in mai multe cluburi din tara

  • 8 aprilie - Cluj Napoca - Zorki Off The Record - Remember Kurt Cobain, concert de coveruri Nirvana unplugged - ora 21:00 - 15 lei
  • 9 aprilie - Cluj Napoca - Zorki Off The Record - primul concert acustic din 2011 - ora 21:00 - 15 lei
  • 15 aprilie - Bucuresti - Music Hall - ora 21:00
  • 16 aprilie - Craiova - Cafe Teatru Play - ora 21:00 - 10 lei
  • 30 aprilie - Vama Veche - tba

Alte concerte:

  • 8 aprilie - Constanta - Nimeni Altu' - Heaven's Hell - 21:00 - strada Lapusneanu nr.192
  • 9 aprilie - Constanta - E.M.I.L. - B!bl!otek Lounge Club - 21:00 - str. Rascoalei 1907 colt cu Sarmisegetuza, nr. 5. Detalii aici.
  • 11 aprilie - Brasov - Hardcore Night - Ground Zero - 19:00 - Str. Lunga, nr. 9. Detalii aici.

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Pana pe 14 aprilie se pot face inscrierile la Cupa Primaverii la Squash, ce va avea loc la Timisoara, pe 16 aprilie. Evenimentul va avea loc la Squash Club Timisoara, de pe str. Pestalozzi nr. 20, de la ora 10:00. Detalii aici.

Zilele acestea se pot face inscrierile pentru tabara de echitatie "Calare la poalele muntilor", ce se desfasoara in perioada 17-22 aprilie, la Brasov, pentru copii cu varsta intre 6-14 ani.

"Stii ce rol aveau caii in trecut? Calul balan se naste alb? Cum voi reusi sa comunic cu caii? In ce consta ingrijirea cailor? Ce sunt zabala si fraul? La ce servesc scarita si saua? De ce echipament am nevoie pentru a calari?

De asemenea descopera placerea de a urca in sa, de a calari la pas si la trap, la coarda, in manejul cu nisip, de a face drumetii ecvestre prin imprejurimi, la poalele muntilor. Instructajul se face in functie de nivelul la echitatie, incepator sau avansat.

Programul taberei include lectii de echitatie, notiuni practice si teoretice din domeniul ecvestru sub forma de jocuri, concursuri cu premii, vizionare film, plimbare cu caruta trasa de cai, trasee cu bicicleta, drumetii pe carari de munte, vizita la Paradisul Acvatic si la Parc Aventura, activitati cultural - artistice si recreative in aer liber, seri distractive si petrecere". Detalii aici.

In aceasta perioada se fac inscrierile pentru Hercules Maraton (21 mai - Valea Cernei - proba de maraton si semi-maraton) si EcoMarathon (7 mai - Moieciu). De asemenea, prima editie a Maratonului Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Detalii aici.

Parintii pot alege in aceasta perioada sa isi inscrie copiii la Tabara medievala de limba engleza pentru copii (varste intre 9 si 12 ani), ce se va desfasura in localitatea Moeciu de Sus, intre 19 si 25 iunie, gazduind cate sase serii de cate o saptamana fiecare. Tabara Medievala copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

Pana pe data de 2 mai se pot face inscrierile pentru Drumetia din Muntii Scorpiei (Africa de Sud), ce se va desfasura intre 9 si 16 iulie. Participantii cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani vor avea prioritate dar se admit si exceptii. Detalii aici.

De 1 mai, iubitorii muzicii electronice din tara pot petrece la mare. The Mission 2011 se desfasoara in perioada 29 aprilie - 1 mai, la malul marii (Plaja Mamaia Nord). Detalii aici.

(Surse: facebook, webPR.ro, hotnews.ro, pasiunea.eu, insport.ro, ziuadevest.ro, port.ro, alerg.ro, folkblog.ro, clubulalpinroman.net, emaramures.ro, iasilife.ro, ziuadecj.ro, metalhead.ro)