Dupa Pasti, avem dezlegare la joc si cantec. Femeile au casa dereticata si bucatele pregatite, asa ca pot hori. De drag, de jale sau bucurie, horile romanesti umplu sufletele, daca sunt cantate bine. Spectacolul "Grigore Lese si ultimele horitoare" va avea loc in data de 7 mai, de la ora 20:00, la Sala Radio, din Bucuresti, informeaza organizatorii.

afis Grigore Lese si ultimele horitoareFoto: Gala Pr

De Craciun doar barbatilor li se permite sa colinde, asa ca Grigore Lese a cantat in decembrie insotit doar de voci masculine.

Acum, intr-un spectacol extraordinar de primavara, muzicologul Grigore Lese a selectat horitoare din mai multe zone. Muzicianul Lese le va insoti pe scena, cu vocea lui maiastra.

"Ar putea sa fie ultimele femei care stiu sa horeasca asa cum se cuvine. Le lasam sa plece mai departe cu horile lor cu tot sau luam cate o bucata de cantec sa o ducem cu noi acasa si sa o purtam cu noi prin lume? Depinde de fiecare, invitatia este facuta".

Spectacolul continua seria "Ultimii rapsozi", demarata in urma cu trei ani.

Biletele pentru "Grigore Lese si ultimele horitoare" sunt disponibile exclusiv prin Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, casa de bilete a Salii Radio si online pe www.eventim.ro.

Spectacolul este o productie Asociatia Interculturala de Traditii, in coproductie cu Radio Romania, cu sprijinul Gala MGMT & PR.