Festivalul Muzicii Maghiare, Masa Critica (o plimbare in masa cu bicicletele), concert "tribute" The Beatles, Army Rocks (concert Proconsul si Orchestra Reprezentativa a Armatei), concert Enrico Macias, slagare romanesti cu DJ Ceausescu - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ale acestui sfarsit de saptamana.

bicicleteFoto: Agerpres

Cei care doresc sa petreaca weekendul in afara Bucurestiului pot alege dintr-o lista de evenimente postata aici.

De asemenea, vezi aici o lista de evenimente pentru cei care doresc sa petreaca ziua de 1 mai prin tara, facand rafting, ciclism sau calarind.

Vezi aici o lista de evenimente pentru cei care doresc sa petreaca ziua de 1 mai la mare.

29 aprilie este ultima zi a Festivalului Muzicii Maghiare, editia a VII-a, ce se desfasoara la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Strada Gina Patrichi 8). Este vorba de un concurs de interpretare pentru tineri muzicieni romani. "Scopul Festivalului este atat propagarea in Romania a valorilor muzicii clasice si contemporane maghiare, cat si descoperirea si promovarea tinerelor talente romanesti care se angajeaza sa interpreteze si piese muzicale maghiare. In cele trei seri de concert-concurs isi vor masura talentul tineri artisti prin interpretarea unui program liber ales, cuprinzand aproximativ o treime muzica maghiara si doua treimi muzica romaneasca si/sau universala".

Pana pe 29 aprilie se fac inscrierile pentru cursul de Formator organizat de Institutul Bancar Roman in luna mai. Detalii si program gasiti aici.

In perioada 29 aprilie - 1 mai se desfasoara targul handmade "Pastel Margaritar" la The Barrel (Str. Smardan nr. 27), in centrul istoric al Capitalei: cercei, bratari, brose, panglici, coliere, funde, masti, clame sau bentite. Detalii si program aici.

In perioada 30 aprilie - 2 mai, Parcul Alexandru Ioan Cuza gazduieste un Festival de gastronomie care se desfasoara in casute de lemn.

In perioada 30 aprilie - 2 mai, in curtea interioara a Bibliotecii Metropolitane, de pe strada Tache Ionescu, are loc cea de-a doua editie a targului de produse traditionale si bio.

In perioada 29 aprilie - 1 mai, Targul Anticarilor din parcul Obor te asteapta cu masini de epoca, bataie cu flori si multe alte "vechituri". Atmosfera va fi intretinuta de vocile artistilor de altadata: Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau Maria Tanase. Targul Anticarilor va fi deschis de vineri pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00.

Vineri, 29 aprilie

  • Masa Critica (ciclism) - 18:30-21:30 - Parc Izvor (la statui) - Masa Critica este o plimbare in masa cu bicicletele, care are loc de obicei in ultima zi de vineri a fiecarei luni, in mai multe orase de pe glob. Detalii aici.
  • concert Avant'n'Gard - Sala de lectura - 19:30 - Calea Victoriei 126 - concert de muzici experimentale
  • concert "tribut" The Beatles - Music Hall - 22:00 - Nicolae Titulescu 171 - Detalii aici.
  • concert Butterflies in My Stomach - The Ark Lounge - 21:00 - Uranus 150. Detalii aici.
  • 1 Mai muncitoresc - prezentare de moda cu vedete - Bellagio Club - 22:00 - Soseaua Stefan cel Mare 31

Sambata, 30 aprilie

  • Apolodor (concert Ada Milea) - Godot Cafe Teatru - 20:00 - Blanari 14 - cu Dorina Chiriac si Radu Banzaru
  • Queen's Day olandez la ShortsUP (scurtmetraje) - Sala Dalles - 20:00. Detalii aici.
  • Comedie pe intuneric - ArCuB - 19:00 - Str. Batiste nr. 14 - Intrarea este libera. Detalii aici.
  • Goldies but Oldies - Clubul Taranului - 21:00 - Kiseleff nr 3 - muzica vintage la o petrecere de aur
  • Army Rocks - concert Proconsul si Orchestra Reprezentativa a Armatei - Palatul Copiilor - 19:00 - accesul pe baza de invitatii
  • concert Enrico Macias - Sala Palatului - 20:00. Detalii aici.
  • 1 mai muncitoresc cu DJ Ceausescu - Underworld Club - 21:00 - Coltei  48, langa Piata Rosetti - intrarea libera - "Printre slagare romanesti cu DJ Ceausescu, Underworld ofera tovarasilor prezenti si posibilitatea de a participa la o tombola ce are un premiu pe masura - o seara la Wonderland Hostel cu sampanie si jacuzzi!"

O lista cu ce facem de 1 mai prin Bucuresti poate fi citita aici.

(Surse: webPR.ro, HotNews.ro, comunicate, facebook, sapteseri.ro, bikeevents.ro)