​Electric Brother, CTC, The Mono Jacks, Madame Hooligan, Cuantune, Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci sunt formatiile romanesti confirmate in cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2011, informeaza organizatorii. Evenimentul se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe malul lacului Pasarea din comuna Tunari (in nordul Bucurestiului, la 10 minute de Piata Presei Libere).

B'ESTFEST Park Plan 2Foto: Emagic

OCS (1 iulie)

Trupa Omul cu Sobolani (OCS) a fost infiintata in anul 1997 a lansat pana in prezent sapte materiale discografice, peste 20 videoclipuri, fiind considerata una dintre cele mai bune trupe de rock alternativ din Romania. In luna aprilie a acestui an trupa OCS a lansat videoclipul piesei “Pseudofabula”, o reinterpretare dupa legendarul grup romanesc Rosu si Negru. Piesa este primul single de pe albumul “Retro”, ce va fi lansat in curand in format digital.

Coma (1 iulie)

Infiintata la sfarsitul anului 1999, Coma se numara printre primele si cele mai apreciate trupe de rock alternativ din Romania. De-a lungul timpului trupa a lansat trei albume – “Somn” in 2001, “Nerostitele” in 2006 si “Light”, doi ani mai tarziu, precum si numeroase hit-uri -“Nu vreau fetito casa”, “Brusli vs Vandam”, “In mine in soapta”,”Coboara-ma-n Rai” “”sau “Canta-mi povestea”. Albumul “Light“ contine 11 piese unplugged ce au fost incluse pe albumele precendente, reorchestrate insa intr-o maniera diferita.

The Mono Jacks (1 iulie)

Trupa The Mono Jacks s-a format in anul 2008 la initiativa lui Doru Trascau de la AB4. Trupa este cunoscuta pentru piesele “Maria”, “Come Back Girl”, “Push The Pedal” si “We’re All Getting Older”, toate ajunse pe primele pozitii ale topurilor alternative. In prezent, Doru Trascau (voce, chitara), Florin Vasile (chitara, voce), Alex Voicu (bas) si Dorian Cazacu (tobe) lucreaza la piese noi pentru un al doilea album si isi propun sa lanseze o trilogie video in cursul acestui an.

Madame Hooligan (1 iulie)

Madame Hooligan a fost infiintata la sfarsitul anului 2006 in Los Angeles de catre Radu Almasan. Primul single al trupei, Freak the world, a ocupat timp de doua luni prima pozitie in clasamentul celui mai important post de radio dedicat muzicii indie rock din State Unite. Vara aceasta, dupa aparitia in cadrul B'ESTFEST Summer Camp, trupa urmeaza sa concerteze la Burning Man, renumitul festival din desertul Black Rock (Nevada, SUA).

Travka (2 iulie)

Infiintata in anul 2004, trupa Travka a lansat primul material discografic doi ani mai tarziu, urmat insa de o brusca despartire intre 2005 si 2006. Dupa o perioada incerta, in primavara anului 2010, trupa revine plina de energie si creativitate, lansand anul acesta doua noi single-uri – “E cineva in orasul acesta” si “Fetele-n luna”.

Suie Paparude (2 iulie)

Fondata la inceputul anilor ’90, trupa Suie Paparude se numara printre pionierii muzicii electronice din Romania. Aflandu-se intr-o permanenta evolutie, trupa a trecut de-a lungul timpului atat prin schimbari de componenta, cat si de sound, activand in formula actuala - Michi, Bean si Dobrica, din 2009. Suie Paparude a lansat anul trecut albumul “E suflet in aparat”, ce cuprinde 16 piese, inclusiv single-urile “Cea mai buna zi” si “Soundcheck”.

Magnolia (2 iulie)

O prezenta mai noua pe scena muzicala autohtona, Magnolia este proiectul “de suflet” al Ralucai Leahu, cunoscuta atat pentru activitatea sa muzicala, cat si ca DJ si prezentator de radio si TV. Alaturi de Dan Leahu – chitara si synth, Radu Anghel la bass si Bogdan Morosanu la tobe, Magnolia manipuleaza sunetele si penduleaza intre stiluri, rezultatul fiind un sound fresh, in care stilul retro se imbina cu influentele electro, pop, soul si chiar rock.

Electric Brother (2 iulie)

Electric Brother este probabil unul dintre cel mai des mentionate nume pe albumele preferate ale publicului roman. Discurile lansate cu Aievea, cu NSK, colaborarile cu Vlaicu Golcea, cu Norzeatic & Khidja, Junkyard, The Amsterdams, Kumm si multi altii, coloana sonora a filmelor lui Radu Muntean, sau dj set-urile absolut neasteptate i-au adus un loc important in muzica romaneasca. In iunie 2011 va lansa noul album solo numit "Pe Pamant" - o calatorie sonora pe pamant prin care incearca sa lege culturi, generatii, povesti si personaje, cu aceeasi forta cu care si-a largit propriile orizonturi. Discul are invitati din Timisoara, Londra, Delta Dunarii, Bissau si multe alte locuri. La B'ESTFEST Summer Camp va fi acompaniat de bateristul Tavi Scurtu si de o voce surpriza.

CTC (3 iulie)

Infiintata in anul 1999, trupa este formata din DOC, Deliric 1, VD si Dj Paul, cei patru fiind totodata si fondatorii unuia dintre primele label-uri independente de hip-hop din Romania – Facem Records. EP-ul “CTC & Cedry2k”, aparitii pe diverse compilatii, mixtape-uri precum si pe albumele unor artisti precum RACLA , K-Gula, Da Hood, Zale, Bitza au precedat aparitia in 2005 a LP-ului “Dificultati tehnice”. In 2011, DOC

a lansat "Scapat de sub control", urmand ca luna aceasta Deliric 1 sa lanseze primul sau material solo "Inspectia tehnica periodica".

Sarmalele Reci (3 iulie)

Una dintre trupele de referinta ale rock-ului romanesc, Sarmalele Reci s-a format in anul 1993, reprezentand un produs muzical traditional, cu un stil aparte si non-conformist. Cu o cariera de 18 ani, 7 albume si hit-uri precum “Violeta”, “Gasca de la Bloc” , “Tara te vrea prost” sau “Sprit de vara”, Sarmalele Reci s-a impus ca una dintre cele mai originale si iubite trupe ale rock-ului romanesc.

ROA (3 iulie)

Trupa Rise Of Artificial, fondata de Cezar Stanciulescu (Junkyard) si Bogdan Popoiag (UNU’) si-a facut debutul muzical cu single-ul „Ne place”, care in scurt timp a devenit una dintre cele mai difuzate piese la radiourile autohtone, intrand chiar si in FM-ul international. Din mai 2011 un nou membru, pe numele lui Cristin Negriuc, raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitara si sinteza tobelor live. Luna aceasta, ROA isi va lansa albumul de debut, “Artificial”, ce va fi urmat de o serie de concerte in tara precum si, desigur, o aparitie in cadrul B’ESTFEST Summer Camp.

Cuantune (3 iulie)

Cuantune este printre putinele trupe romanesti din noul val definite printr-un sound inedit si captivant, cu un stil aparte, greu de incadrat intr-un singur gen muzical, care imbina sonoritati de classic-, acid- si nu-jazz. In show-urile live, Elizabeth si Mario F. Cruxfader alaturi de muzicienii care ii acompaniaza pe scena, inoveaza si propun un sound fresh, in care jazz-ul se imbina cu influente de trip-hop, electro, soul sau funk.

Biletele pentru festival sunt disponibile la preturile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul de camping, acestea putand fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150).

De asemenea, elevii si studentii care vor sa mearga cu gasca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din pretul biletelor. Mai multe detalii si informatii referitoare la B’ESTFEST Summer Camp 2011 sunt disponibile pe www.bestfest.ro, dar si pe paginile oficiale de Facebook si Twitter.