"Sunt comunista / sangele meu este comunist / banii mei au fost, sunt si vor fi comunisti / pentru ca i-am primit pentru ceva ce nu se mai poate numi munca / nu am muncit niciodata / am avut o singura rasa: placerea".

poeta Angela MarinescuFoto: Captura video

HotNews.ro va prezinta cateva dintre versurile citite de poeta Angela Marinescu la Targul National al Cartii de Poezie, weekendul trecut: despre rusi, comunisti, politicieni, despre "cei ce mor plictisiti in casele lor comuniste si maligne", despre "cei ce fac scandal din chestia aia cu colaborationismul, desi habar nu au ce-i aia politica".

Angela Marinescu s-a nascut pe 8 iulie 1941, in Arad. Tatal face parte din familia lui Simion Marcovici, important intelectual al Banatului, la care a poposit in peregrinarile sale Mihai Eminescu.

La varsta de 15 ani se imbolnaveste grav de tuberculoza pulmonara, de care se va vindeca abia la 26 de ani, dupa lungi perioade petrecute in spitale.

A publicat 13 volume, in majoritate volume de versuri. A primit numeroase premii, printre care premiul " Nichita Stanescu" (in 1990) si premiul Uniunii Scriitorilor (in 2000).