O expozitie cu papusi de colectie, o seara de lectura (cu basme), un spectacol de magie, o expozitie de jucarii de colectie si istorice, un targ de jucarii, o piesa de animatie, un atelier de hartie manuala si un atelier de cusut papusi din plus, un concurs de trageri cu arcul in curtea muzeului - sunt cateva dintre evenimentele unde parintii ii pot duce pe cei mici, de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Ziua Internationala a CopiluluiFoto: Agerpres

Pana pe data de 1 iunie poate fi vizitata, la Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, sala Acvariu), o expozitie cu papusi de colectie (de Ana Ponta). Expozitia este deschisa intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea este libera. Detalii aici.

Seara de lectura pentru copii - Carturesti Verona - 18:30 - Str. Arthur Verona 13-15 (langa Cinema Patria) - povesti despre arbori, animale, copii si jocuri din cartea "Basmele padurii" de Rina Singh si Helen Cann, traducere de Andreea Demirgian (cartea este recomandata copiilor intre 3 si 11 ani). Invitata: Marieta Ciuculete - psiholog, psihoterapeut, invatatoare.

Spectacol de magie pentru copii - Teatrul de Opereta Ion Dacian - ora 11:00 - Distributia: Andrei Teasca, Stefania Banica, Cristina Strecopitov, Emil Dragan - Duata: 1h - Pet bilete: 10,50 lei.

O noapte furtunoasa | Mafia - Jukebox Venue - 16:00 - Strada Turturelelor nr. 11 - in cadrul evenimentului "Mai mult zambet pentru copii" - Intrarea libera. Detalii aici.

"Colectie de copilarii" - Expozitie de jucarii de colectie si istorice - Muzeul National de Istorie (MNIR) - 12:00 (vernisaj) - Calea Victoriei nr. 12 - Vor fi expuse peste 400 de piese apartinand Asociatiei Muzeul Jucariilor, grupate tematic: animale, arme, automobile, figurine, jucarii electronice, jucarii muzicale, jucarii traditionale, papusi, roboti, trenulete-tramvaie, rachete si nave spatiale. Vernisajul are loc pe 1 iunie. Expozitia este deschisa in perioada 2-19 iunie 2011 si poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 10:00-18:00. Detalii aici.

Incepand cu data de 1 iunie (pana pe 31 iulie) poate fi vizitata expozitia CuGriCuAlbCuNegru a Veronicai Neacsu. Panouri mici si albe de lemn, desenate cu creionul. Materiale simple si monocromie care limiteaza, dar in acelasi timp, deschid posibilitati pe care Veronica le expoloateaza pana la obsesie. O serie de personaje care nu se vor nici amuzante si nici feminin-copilaroase. Expozitia poate fi vizitata la Magazinul National de Arta Contemporana (Str. Dr. Staicovici, Nr. 26).

Childhood. Remains and Heritage. Copilaria. Ramasite si patrimoniu 2011 - 2013. Pe 1 iunie, de la ora 13:00, conferinta de presa la Clubul Taranului, cu prilejul lansarii unui proiect care va dura doi ani.

Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi nr. 8) va gazdui, de la ora 18:00, un concert de ziua copiilor. Concertul este sustinut de mici talente, viitori artisti interpreti.

La Muzeul Satului: parada manuitorilor de steaguri, cantec si dans kaponez, arte martiale

10:00 - Sa invatam sa plantam... in gradina de legume (gospodaria Traisteni)

10:30 - Vernisajul expozitiei de desen-picturaCasa bunicilor din Muzeul Satului

10:45 - Parada manuitorilor de steaguri din Italia

11:30 - Intalnire cu cantecul si dansul japonez. Dansul Soran al copiilor de la Scoala Japoneza din Bucuresti

12:00 - Arte martiale. Demonstratii ale copiilor

13:00 - Mugurasi de Teleorman. Cantec si joc cu Formatia de dansuri a copiilor

13:30 - Ghici, ghicitoarea mea! Concurs cu premii

Detalii aici.

La MTR: Targ de jucarii, piesa de animatie, atelier de hartie manuala, mesteri populari

De 1 iunie, la Muzeul National al Taranului Roman, intrarea este libera. Copiii (impreuna cu parintii) sunt asteptati in curtea Muzeul National al Taranului Roman, intre orele 10:00 si 18:00, la targul de jucarii. Micii vizitatori vor gasi aici jucarii facute de artisti si studenti si totodata vor putea face schimb sau vanzare de jucarii.

Trupa de copii a atelierului de teatru de la MTR, coordonat de Beatrice Iordan, va prezenta piesa de animatie "File de poveste". Reprezentatia, o combinatie intre papusi, actorie si teatru de umbre, va avea loc la ora 11:00, la Clubul Taranului.

Copiii vor putea participa la atelierul de hartie manuala coordonat de Razvan Supuran, la atelierul de cusut papusi din plus cu Silviu Fologea sau pot opta pentru o ora de pictura, atelier de pictura in curte sau la Atelierul de creativitate.

Alte evenimente la MTR, de 1 iunie:

  • mesterii populari din tara vor aduce obiecte mesterite pentru copii
  • concurs de trageri cu arcul in curtea muzeului
  • cutia cu jucarii, tombola pentru copii
  • dulciuri: turta dulce si prajiturele

Alte evenimente de 1 iunie, in Capitala

  • Concert Lucian Ban - American Landscapes/ un deceniu de experiente americane - Teatrul Act - 19:00 - Calea Victoriei 126
  • "De ziua ta, copilule" - Iron City - 21:30 - Blanari 21 - FolkFrate va astepta cu jucariile voastre (caluti, cuburi, galetusa, catuse, biciuri, lopatele, palete de ping pong si orice altceva ce v-a marcat copilaria)
  • Curs de arta - Portofolio - Galeria MORA - 21:00 - Grigore Mora 39, la mansarda. Detalii aici.
  • Concert "Once Upon a Summertime" - Cu Maria Raducanu & guests - Passage Club - 21:30 - Calea Victoriei 52
  • Concert Fara Vise, Blue Pulse, Trupa Verde - Club A - 22:00 - Blanari 14 - Intrarea libera