Turul Ciclist al Romaniei, TIFF 2011, SibiuBookFest, Festivalului International de Teatru de la Sibiu, expozitie Ikebana, festivalul fatzaDa, rafting pe Buzau, duatlon in Tara Barsei, concurs de biciclete pe teren accidentat, expozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist (1945-1989)", concertele Goran Bregovic, Al di Meola, Sak Noel si un spectacol omagial Adrian Paunescu - sunt cateva dintre cele mai interesante activitati din Provincie, in perioada 2-8 iunie.

Turul Ciclist al RomanieiFoto: Agerpres
  • Ce mai puteti vedea zilele aceastea, prin tara: cum se da cu ciocanul in cupru pentru a face un alambic de tuica, cum se impleteste un cos de nuiele, cum se da forma unei "linguroaie" de lemn, cum se face un inelus de argint

Evenimente sportive

Pe 4 si 5 iunie se poate face la rafting pe Buzau. Este cel mai apropiat loc de Bucuresti unde se poate face rafting. Detalii aici.

In zilele de 4 si 5 iunie (sambata si duminica) va fi organizata o actiune de voluntariat ce vizeaza reabilitarea traseelor turistice din Masivul Podu Calului. Detalii aici.

4 iunie - Duatlon Tara Barsei (Rasnov, imprejurimile Rasnovului, Poiana Brasov si Muntii Postavaru) - eveniment compus din doua probe: o proba de bicicleta si o proba de alergare montana. Amatori (Feminin si Masculin), Avansati (Feminin si Masculin), Stafeta amatori, Stafeta avansati. Detalii si program aici.

4 iunie - Cupa Concordia Lugoj editia a XV-a - concurs de biciclete pe teren accidentat. Detalii aici.

4 iunie - Cross Duatlon Alpinsport - Sf. Gheorghe. Detalii aici.

Maratonul Vinului - Degustare de vin la conac pentru biciclisti pe 4 iunie, la Urlati (la 20 km de Ploiesti spre est si aprox. 80 km de Bucuresti spre nord). Vei petrece o zi deosebita pedaland pe "Drumul Vinului". Pranz traditional la Conacul Urlateanu. Manastirea Jercalai, muzeul Conacului Bellu, Conacul Urlateanu, pranz traditional romanesc. Detalii aici.

Intre 4 si 11 iunie se desfasoara Turul Ciclist al Romaniei. Competitia va avea la start 90 de rutieri si 17 echipe, urmand sa fie 8 etape. Vezi in ce orase ajung ciclistii. Detalii aici.

Plimbare cu bicicleta la Conacul Bellu pe 5 iunie. Detalii aici.

5 iunie - ciclism - Saint George MTB Marathon (Sfantu Gheorghe). Detalii aici.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta va fi gazda show-ului aviatic Thunder over The Black Sea - Constanta Air Show 2011, manifestare ce va avea loc miercuri, 8 iunie 2011. Detalii aici.

Evenimente culturale

Pana pe data de 8 iunie se pot face inscrierile pentru cele 12 locuri gratuite in tabara de creatie care se desfasoara la Madaras, judetul Mures (in perioada 17-23 iunie). Tabara se adreseaza in special elevilor de liceu si studentilor arte plastice din anii I si II. Detalii aici.

Pana duminica (5 iunie), la Iasi, intre 17:00 si 21:00, puteti vedea cum e sa fii Mestesukar, la Atelierul Romano ButiQ de pe Bd. Independentei nr 166 (fosta piata Dimitrov). Veti vedea cum se da cu ciocanul in cupru pentru a face un alambic de tuica, cum se impleteste un cos de nuiele, cum se da forma unei "linguroaie" de lemn, cum se face un inelus de argint. Intrarea este libera.

Atelierul Romano ButiQ te invita pentru inca 2 luni la singura expozitie de obiecte inedite realizate de mestesugarii romi, mai vechi sau mai noi - de la primul ondulator de par din fier, la cosul de picnic si patul suspendat din fier forjat. Detalii aici.

Pana pe 27 iunie, iesenii pot vizita Galeria de Arta Grand Hotel Traian, pentru a admira o expozitie Ikebana.

Rendez-vous du livre la Cluj: Nancy Huston - 2 iunie, ora 17:00, la Mediateca Centrului Cultural Francez. Detalii aici.

LIT. FRONT-LINE 90 - propune pe 2 iunie o intalnire cu prozatorul Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciati si tradusi scriitori din literatura romana contemporana. Evenimentul are loc pe 2 iunie, de la ora 19:00, la libraria Carturesti si Cluj-Napoca.

In zilele de 3 si 4 iunie, Fatada Muzeului de Arta din Timisoara devine ecran pentru proiectii arhitecturale. Detalii aici.

Intre 3 si 12 iunie, la Cluj-Napoca, se desfasoara TIFF 2011. Detalii si program aici.

Intre 3 si 5 iunie, va avea loc la Brasov cea de-a treia editie a festivalului de arta si evenimente urbane, fatzaDa: teatru, filme documentare, concursuri de skateboard, workshop-uri de arhitectura si spatiu urbanistic, o expozitie de fotografie - labirint in aer liber - a mai multor fotografi din SUA, Franta, Italia si Romania. Dar si concerte jazz, funk, rock si electro din SUA si Romania. Detalii si program aici.

In perioada 3-5 iunie, in Baia Mare au loc o serie de manifestari dedicate copiilor. Vineri, de la ora 17:30, in Piata Libertatii, actorii de la Teatrul de Papusi vor juca piesa "Scufita Rosie". Sambata, spectacolul va putea si vazut de micutii din cartierele Meda, de la ora 17:30, si Garii, cu incepere de la ora 19:00. Duminica, de la ora 16:00, copiii din cartierul Sasar vor putea sa vada piesa "Fat Frumos cel Mofturos si un Zmeu intors pe dos". Tot duminica - un spectacol folcloric si o serie de programe interactive programate sa aiba loc la ora 16:00, in Parcul Municipal. Tot atunci, Fanfara Municipala Millennium Band va sustine un concert de promenada.

In perioada 2-6 iunie, targul international de carte SibiuBookFest se desfasoara in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Peste 50 de edituri si furnizori de servicii educationale vor expune in pavilionul din Piata Mica. Organizatorii anunta reduceri de preturi de pana la 70%. Detalii aici.

Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) pregateste ultima premiera a stagiunii curente. Spectacolul "Prima iubire" isi va avea prima reprezentatie sambata, 4 iunie 2011, de la ora 19.00, in Sala Teatrului German. Detalii aici.

In perioada 27 mai - 3 iunie se desfasoara Zilele Clujului. Detalii si program gasiti aici.

Peste 90 de reprezentatii stradale vor avea loc, in perioada 27 mai - 5 iunie, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Detalii aici.

Sambata, 4 iunie, la Golden Tulip Ana Tower Sibiu (Scoala de Inot. nr. 2), de la ora 8:30, are loc evenimentul Sibiu How To Web Community Event 2011. Detalii aici.

Un targ traditional se deschide pe 4 iunie la Cavnic (Maramures) (in fata Casei de Cultura), ora 10:00. Vor participa la eveniment brutari, olari si curelari romani si maghiari. Detalii aici.

Institutul francez din Timisoara organizeaza trei seri de proiectie de filme "verzi", adica filme care trateaza subiecte referitoare la natura, biodiversitate, teme de mediu, dezvoltarea durabila, ecologie. Frumoasa Mea Verde se desfasoara in perioada 7-9 iunie, in Sala Ernest Neumann, Str. Marasesti nr. 10. Detalii aici.

Pana pe 10 iulie poata fi vizitata, la Muzeul de Arta din Brasov, expozitia "Arta sub comunism. Arta oficiala a regimului comunist (1945-1989)". Detalii aici.

In perioada 3 -16 iunie la Galeriile de Arta din Focsani va fi deschisa expozitia de arta contemporana "NUD".

In perioada 4-5 iunie, la Timisoara se desfasoara Zilele Cartierului, pe str. Herculane nr. 4: parada a porturilor populare, program folcloric prezentat de minoritati, muzica populara germana, valsuri, polci, muzica usoara romaneasca, sarbeasca. Detalii si program aici.

Vezi aici o lista completa cu evenimentele dinBaia Mare.

Vezi de asemenea liste cu evenimentele din Timisoara si Cluj.

Mai multe evenimente din Iasi pot fi vazute aici si aici.

Concerte

  • 2 iunie - Timisoara - Goran Bregovic si Wedding and Funeral Band - Parcul Rozelor - 20:30. Detalii aici.
  • 2 iunie - Sibiu - Concert Toulouse Lautrec - Piata Mica 23 - Music Pub & Music Pub Extension - 21:30 - intrarea libera
  • 3 iunie - Sibiu - Sak Noel - club Liquid - Str. Dobrun nr. 1
  • 3 iunie - Brasov - concert Implant Pentru Refuz si Claymore - Rockstadt - 19:00 - Strada Lucian Blaga nr. 13 - intrarea 20 lei
  • 4 iunie - "Tarkovsky Redux", cu pianistul Lucian Ban - Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj - 20:00 - muzica inspirata din patru filme ale lui Tarkovsky: "Oglinda", "Stalker", "Nostalgia" si "Sacrificiul"
  • 4 iunie - Timisoara - Sak Noel - Ooutdoor Heaven - 23:00 - Strada Cerna
  • 4 iunie - Sibiu - concert Soznak - Piata Mica 23 - Music Pub & Music Pub Extension - intrarea libera. Detalii aici.
  • 4 iunie - Saliste (jud Sibiu) - concert omagial Adrian Paunescu - Baza Agroturistica - 17:00 - Recitaluri: Andrei Paunescu & Trupa Totusi, Cristian Buica, Magda Puskas, Vali Moldovan, Emeric Imre, Mircea Vintila, George Nicolescu, Catalin Stepa, Victor Socaciu - intrarea libera
  • 4 iunie - Cluj - ROA lanseaza albumul "Artificial" - Boiler Club - 23:00 - Strada Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61. Detalii aici.
  • 5 iunie - Baia Mare - spectacol folcloric (ora 16:00, Parcul Municipal) si concert de promenada sustinut de Fanfara Municipala "Millennium Band" (ora 17:00, Parcul Municipal)
  • 6 iunie - Timisoara - Al di Meola - Filarmonica Banatul - 20:00. Detalii aici.

Evenimente programate pentru saptamanile viitoare

Pana pe 14 iunie se fac inscrierile la Tabara de creatie populara "Micii mesteri din Copou", ed.a IV-a, dedicata elevilor cu varste intre 10 si 17 ani. Evenimentul se desfasoara in perioada 16 - 22 iunie. Detalii aici.

Aflata in cel de-al treilea an de activitate, Tabara Medievala pentru copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Aceasta va avea loc in timpul vacantei de vara, in perioada 19 iunie - 13 august (culoarul Rucar - Bran) si va gazdui sase serii de cate o saptamana fiecare.

  • 9 iunie - 25 iunie
  • 26 iunie - 2 iulie
  • 10 iulie - 16 iulie
  • 17 iulie - 23 iulie
  • 31 iulie - 6 august
  • 7 august - 13 august

Timp de o saptamana aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

Parintii pot alege in aceasta perioada sa isi inscrie copiii la Tabara medievala de limba engleza pentru copii (varste intre 9 si 12 ani), ce se va desfasura in localitatea Moeciu de Sus, intre 19 si 25 iunie, gazduind cate sase serii de cate o saptamana fiecare. Tabara Medievala copii este destinata copiilor intre 5 si 16 ani. Timp de o saptamana, aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor fi inconjurati de decoruri medievale si se vor imbraca in costume medievale. Domnitele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici si scuturi cu insemne heraldice. Detalii aici.

In aceasta perioada se pot face inscrierile pentru Maratonul Apuseni va avea loc pe 25 iunie. Detalii aici.

In perioada 29 august - 4 septembrie se desfasoara, la pensiunea Barsana (jud. Maramures), Tabara de pictura hobby Art in Maramures. Grup tinta: adulti si tineri; copiii pot participa daca sunt insotiti de un adult. Detalii aici.