Aflat pentru a treia oara in Romania, Sting a concertat, luni seara, in Piata Constitutiei, in fata a 10.000 de fani. Setlistul a cuprins cele mai cunoscute piese din cariera solo a artistului, dar si patru melodii din perioada in care Sting era membru al trupei Police, toate interpretate in varianta simfonica alaturi de Filarmonica din Sofia.

Foto:

Concertul a inceput in jurul orei 20:15, dupa ce a urcat pe scena o orchestra simfonica alcatuita din 50 de instrumentisti, in frunte cu dirijoarea Sarah Hicks. De asemenea, alaturi de Sting au mai fost prezenti in Bucuresti Dominic Miller (chitara), Rhani Krija (percutie), Jo Lawry (voce) si Ira Coleman (bas).

In prima parte a spectacolului, artistul britanic a interpretat piese precum Every Little Thing She Does Is Magic, If I Ever Lose My Faith In You, Englishman in New York, Roxanne (piesa Police), Mad About You, When We Dance, Russians, I Hung My Head (preluare dupa Johnny Cash), Why Should I Cry For You?, Whenever I Say Your Name, Fields Of Gold, Next To You (piesa Police), fara a uita sa salute publicul cu un "Buna seara, Bucuresti!" spus chiar in limba romana.

Dupa o pauza de 20 de minute, concertul a continuat cu melodii ca Shape Of My Heart, This Cowboy Song, Moon Over Bourbon Street (inceputul piesei a beneficiat si de celebrul theremin), End Of The Game, King Of Pain (piesa Police), Every Breath You Take (piesa Police).

Ca bis, Sting a mai prezentat piesele Desert Rose, She’s Too Good For Me, Fragile si Message In A Bottle (a interpretat-o singur, cu chitara si voce).

Sting a ajuns in Romania luni, la ora 12:00. Artistul s-a aflat la al treilea concert in tara noastra, dupa spectacolele sustinute in 1996 si 2009. Evenimentul de pe 6 iunie a facut parte din Turneul Symphonicity si a fost primul show din Europa in aceasta formula.

Prima incursiune a lui Sting in domeniul muzicii clasice a inceput odata cu albumul “Songs from the Labyrinth” lansat in 2006 la Deutsche Grammophon, albumul oferind o interpretare fascinanta, la lauta, a muzicii compozitorului John Dowland (secolul XVI). Dupa incheierea turneului ce a marcat reunirea trupei The Police, Sting s-a intors la pasiunea lui pentru combinarea genurilor muzicale cu albumul “If On A Winter’s Night...”, care a debutat direct pe prima pozitie in clasamentul Billboard Classics.

Ca interpret solo si membru al trupei The Police, Sting a primit nu mai putin de 16 premii Grammy, doua Brit, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizari la Oscar, trofeul Century Award oferit de Billboard Magazine si titlul de Persoana Anului in 2004 din partea MusiCares, precum si prezenta in “Rock and Roll Hall of Fame” si “Songwriters Hall of Fame”.