Aproximativ 70 de galerii si spatii alternative din Bucuresti si din Cluj vor participa vineri, 10 iunie, la cea de-a cincea editia a Noptii Albe a Galeriilor, informeaza un comunicat remis redactiei HotNews.ro.

Noaptea Alba a GaleriilorFoto: Agerpres

Cu ocazia Noptii Alba a Galeriilor vor putea fi vazute expozitii, performance-uri, auditii, concerte, expozitii de street-art.

Vezi care sunt cele cincizeci si cinci de galerii si spatii alternative din Bucuresti care participa la eveniment, precum si programul de vizitare.

Vezi care sunt cele doisprezece galerii si spatii alternative din Cluj care vor participa la eveniment, precum si programul de vizitare.

Ce puteti vizita in Bucuresti, cu ocazia evenimentului:

Exploreaza Sera de cultura vie

  • Vineri, 10 iunie, de la ora 19:00 la 4 dimineata, la Make a Point (Morarilor 1), natura a invins betoanele industriale si a patruns in hala Postavariei Romane
  • 19.00 workshop de hrana vie, la care inveti sa prepari si incerci bauturi si deserturi din ingrediente crude
  • 21.00 prof. Alexandru Stoicescu, vorbeste despre relatia dintre plante si corpul uman
  • detalii si program aici.

Recycle Nest - vineri, 10 iunie, 20:00 - 4:00

  • Madalina Lazar - Breakable structure
  • Sasa-Liviu Stoianovici si Calin Torsan - Umbra si copacul de fier
  • detalii aici.

Vineri, la ora 20, pe strada Louis Pasteur, nr. 1, Atelier in tranzitie va fi prezent pe harta Noptii albe a galeriilor. 35 de artisti vizuali isi vor prezenta deliciile intr-un fost laborator de ciocolata si cofetarie din perioada comunista, acum abandonate. Detalii aici.

Visul unei nopti de vara - 18:00 - 04:00 - arta plastica la Catacomba UNA (Grivitei 28). Detalii aici.

Ebenist Maler - instalatie cu mobilier pictat - Atelierul de Productie (Splaiul Unirii 160). Detalii aici.

Tara (von Neudorf), "National Bitch" - Anaid Art Gallery. Vernisajul vineri, 10 iunie, intre orele 20:00 - 04:00. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 10 iunie - 10 iulie si este interzisa minorilor. "National Bitch" este o expozitie despre trecut si prezent, "despre lucrurile care ne-au marcat istoria. O ironie caragialeasca la adresa societatii romanesti din diferite perioade istorice prezente, trecute si poate viitoare". De luni pana vineri intre orele 11:00 - 19:00, sambata intre orele 10:00 - 18:00. Detalii aici.

Noaptea Devoratorilor de Video Art - a 2-a editie - 20:00-4:00 - Studioul Arte (Str. Episcopiei 2-4). Detalii aici.

Vita, Morte e Miracoli - Michele Bressan - scena unei crime perfecte. LC Foundation - Contemporary Art Centre - Calea Victoriei, nr. 25, mezanin. Detalii aici.

Sambata Sonora - ZAMOLXE de Lucian Blaga - listening - UNAgaleria (in curte) - 23:30 - Budisteanu 10. Detalii aici.

RAUL CIO - COSMOS: making of - PALATUL STIRBEI @ Noaptea alba a galeriilor (Calea Victoriei nr. 107). Incepand cu ora 19:00. Detalii aici.