Festivalul Street Delivery, spectacol de caligrafie japoneza pe corp, Festivalul Comediei Romanesti (festCO 2011), Festivalul International de Statui Vivante, expozitia "In memoria timpului, instrumente in arta scrisului" (instrumente de scris din secolele XVIII-XX), lansarea compilatiei Culese din Cartier (a trupei Subcarpati) (la eveniment mai canta trupa Trei Parale si ansamblul condus de Florin Vasilica, fiul lui Liviu Vasilica), concerte aniversare Bob Dylan (70 de ani) si Tapinarii (10 ani), concerte Hooverphonic si Al Bano - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce se desfasoara in Capitala (perioada 10-12 iunie).

expozitie de reclame vechiFoto: ICR

Bucurestenii care doresc sa-si petreaca sfarsitul de saptamana in afara orasului, pot alege dintr-o serie de evenimente aici.

In perioada 10-12 iunie se desfasoara Raliul Clasic Interbalcanic. Startul va fi dat pe 10 iunie, in fata WTC Bucuresti - Hotel Pullman si se va incheia in acelasi loc pe 12 iunie. In prima zi de raliu se va parcurge distanta Bucuresti-Sibiu, in cea de-a doua Sibiu-Brasov, iar ultima zi va fi rezervata pentru strabaterea distantei dintre Brasov si Bucuresti. Detalii aici.

In perioada 10-12 iunie se desfasoara Street Delivery. Detalii aici.

  • Vineri, ora 19:00 - Ceainaria Carturesti - vernisaj expozitie multimedia de reclame vechi romanesti. Expozitia prezinta manifestari publicitare romanesti din perioada 1860-1989: ziare, brosuri, obiecte din colectia Florian Ciobanu, precum si spoturi video.
  • Vineri, 21:00 - Gradina Verona - vor fi proiectate doua scurtmetraje documentare cu tematica urbana - "Aflam - de la Mircea Cartarescu, de la  Printesa Sturdza si de la Vlad Nanca, de la Didier Dutour, de la Vintila Mihailescu sau de la Stefan Vartejaru, in etate de 10 ani - cum se poate strabate acest oras, ce invatam pe drum si daca ajungem undeva."
  • Sambata, 18.00, Gradina OAR va gazdui un picnic intercultural constand intr-un atelier de improvizatie cu participarea unor traducatori beneficiari ai burselor acordate de Centrul National al Cartii din cadrul ICR, a scriitorilor Razvan Tupa, Mugur Grosu, Cosmin Perta, Gabriel Dalis, Sorin Despot si a desenatorilor de la revista de banda desenata Comics.
  • Sambata, 19:00, in Gradina Verona va avea loc un concert de fado sustinut de Vicente & Jose da Camara
  • Sambata, 20:00 - concert Brazda lui Novac. Detalii aici.
  • in cadrul festivalului va putea fi ascultat si Corul Bocitorilor Reformatori. Detalii aici.
  • Subcarpati lanseaza compilatia Culese din Cartier duminica, la Street Delivery - 20:00 - la eveniment sunt invitati sa cante trupa 3 Parale si ansamblul condus de Florin Vasilica, fiul lui Liviu Vasilica. Detalii aici.

Intre 10 si 12 iunie, la Zone Arena, se desfasoara PetExpo. Detalii aici.

In perioada 10-13 Iunie, Teatrul Masca organizeaza Festivalul International de Living Statues, primul eveniment de acest gen din tara. Peste 50 de statui vivante vor transforma Herastraul in La Rambla Bucurestiului. Detalii si program aici.

In perioada 9 iunie - 31 august poate fi vizitata, la Muzeul National Cotroceni (Bulevardul Geniului 1), expozitia "In memoria timpului, instrumente in arta scrisului". (Instrumente de scris din secolele XVIII-XX). De marti pana duminica intre orele 9:30 - 17:30. Detalii aici.

In perioada 10-12 iunie, in cadrul Salii Palatului, se va desfasura evenimentul dedicat femeilor No Limits Woman. Detalii aici.

In perioada 11-26 iunie se desfasoara Atelierului de Dans Clasic: Primii Pasi de Balet, coordonat de doi balerini ai Teatrului National de Opereta Ion Dacian. Detalii aici.

Cea de-a IX-a editie a Festivalului Comediei Romanesti - festCO 2011, care se va desfasura intre 10 si 17 iunie, propune spectatorilor o gama variata de forme de spectacol, incluzand si teatru non-verbal, musical, teatru de revista, teatru de magie, teatru pentru copii si teatru de strada. Detalii aici.

Vineri, 10 iunie

  • Noaptea Alba a Galeriilor: opere de arta prezentate intr-un fost laborator de ciocolata si cofetarie din perioada comunista, expozitii interzise minorilor, workshop de hrana vie, Zamolxe de Lucian Blaga. Detalii aici.
  • Noaptea alba a galeriilor de arta (invitatie la pedalat). Detalii aici.
  • Arena Dnb Summer Fest - Arenele Romane. Detalii aici.
  • Spectacol de caligrafie japoneza pe corp, in premiera in Romania - Fratelli Studios - o reprezentatie de shodo (caligrafie traditionala japoneza) pe trup de femeie, in cadrul show-ului fusion caritabil, Through Time: Japan Stories. Vor urca pe scena Trupa Sistem si cinci dintre cei mai renumiti artisti japonezi, printre care se afla si Keishun. Detalii aici si aici.
  • Concert aniversar Tapinarii - 10 ani - Terasa Green Hours din Bucuresti - 21:00. Detalii aici.
  • Concert Aniversar - Bob Dylan - 70 de ani - Big Mamou - 21:30 - Splaiul Independentei 2
  • Concert Hooverphonic - Fratelli Studios. Detalii aici.
  • Sambata Sonora - ZAMOLXE de Lucian Blaga - listening - UNAgaleria (in curte) - 23:30 - Budisteanu 10. Detalii aici.
  • Bikewalk - intalnire la ora 23:45 - in parcul Gradina Icoanei - plecare la 24:00 - Traseu: Parcul Gradina Icoanei - Bulevardul Dacia - Piata Romana - Piata Victoriei - Gara de Nord - Cotroceni - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Universitate. Detalii aici.

Sambata, 11 iunie

  • Ziua Bicicletei la Street Delivery si Turul Romaniei - Bucuresti - 11-16 - Str. Arthur Verona. Detalii aici.
  • Marele Mars Ciclist al Bucurestiului - Editia I - Arcul de Triumf - 11:00. Detalii aici.
  • Arenele de Joaca - editia a X-a - Parcul Tineretului (Intrarea Sincai), intre orele 12:00-20:00. fotbal, volei, baschet, badminton, tenis de masa, air hockey, swing ball, mini-baschet, mini-volei, mini-fotbal, fussball, escalada. Invitatele de onoare la eveniment vor fi Gabriela Szabo, campioana olimpica si mondiala la atletism, si Diana Oprea, campioana mondiala la fitness. Detalii aici.
  • Top 20 Movies YOU Have To See In A LIFETIME - Music Rooms Cafe - 14:00 - Bd. Dacia nr 32, vis-a-vis de Hotelul Howard Johnson. Detalii aici.
  • Bucuresti pe doua roti - Editia I - vizita la Biserica Stavropoleos, Foisorul de Foc si zona Ateneului. Detalii si program aici.
  • Atelier intensiv de Dans contemporan - Fundatia Calea Victoriei - 17:00 - Str. Caimatei nr. 20 etaj 3. Detalii aici.
  • Concert al pianistului Bugge Wessetoft - Sala Atelier a Teatrului National - 19:00. Detalii aici.

Duminica, 12 iunie

  • Duminica se circula gratuit cu vaporasul pe Lacul Herastrau - Programul zilnic la Debarcaderul Central - intrarea Pavilion H - este de la 10.00, pana la 20.00.
  • Concert Truverii - Truver colindand Europa - Fantana Modura (Herastrau) - 17:30 - in cadrul Festivalului International de Living Statues
  • Concert Al Bano - Sala Palatului - 20:00 - invitata: Paula Seling. Detalii aici.