Sute de protestatari au marsaluit duminica la Londra, de la Hyde Park pana la Trafalgar Square in apararea statutului femeii.

Ideea de SlutWalk (Marsul tarfelor) s-a nascut la Toronto cand ofiterul de politie, Michael Sanguinetti, le-a spus studentilor de la Facultatea de Drept din Osgoode in timpul unei dezbateri despre siguranta in campus ca:"... femeile ar trebui sa evite sa se imbrace precum tarfele pentru a nu cadea victime ale abuzurilor sexuale", scrie The Telegraph.

Remarcile sale au provocat indignare in Canada si primul SlutWalk a avut loc in Toronto, in luna aprilie.

De atunci, expresia s-a raspandit in randul femeilor si barbatilor din intreaga lume, care au organizat marsuri pentru a denunta ideea ca felul in care se imbraca o persoana o face responsabila de o eventiula hartuire sexuala.

SlutWalk de la Londra a atras sute de persoane, unele purtand doar lenjerie de corp si afisand sloganuri de felul: "Faceti dragoste, nu violati", scrise direct pe pielea lor.

Caitlin Hayward-Tapp, unul dintre organizatorii marsului a declarat: "Noi folosim cuvantul tarfa, pentru ca este cuvantul utilizat de ofiter .... si folosindu-l atat de des am simtit ca i-am luat din putere ... nu ne mai poate rani".