Putine instrumente sunt mai "dulci" decat harpa, dar politia din parcurile din New York a declarat ca muzicienii stradali, inclusiv harpista Meta Epstein, celebra in Central Park, au devenit suparatori si ar trebui sa fie scosi in afara acestuia, se arata intr-un reportaj AFP.

Central ParkFoto: Reuters

O noua campanie pentru stabilirea a opt "zone tacute", inclusiv in locurile cunoscute cel mai bine pentru concertele in aer liber, urmareste sa-i scoata din parcuri pe artistii stradali.

Meta Epstein

Meta Epstein

Foto: Captura Youtube.com

Dupa ce a fost lasata in pace ani de zile cu instrumentul sau de lemn aurit, Meta Epstein, in varsta de 59 ani, spune ca este tratata brusc ca o amenintare. Politia Parcului a acuzat-o ca a strivit iarba si i-a cerut sa plece.

"Nu inteleg, toata lumea joaca fotbal aici... Politistii nu au fost foarte prietenosi cu mine. Ei vor sa ne priveze de munca noastra", a spus aceasta dezorientata. Putin mai departe, de-a lungul colonadelor care inconjoara fantana Bethesda, un grup de artisti stradali continua sa cante Mozart fara a tine seama de interdictie.

Acest loc nu este doar popular pentru turisti, ci de asemenea si unul dintre locurile din New York care ofera un sunet excelent, in afara salilor de concert.

Daca muzicienii se plang ca sunt persecutati de politia parcului, administratorii acestuia insista ca nu au nimic impotriva "buskers-ilor", ci pur si simplu nu-i mai accepta in "zonele linistite", care au fost marcate cu semne noi, in verde si alb. "Mii de oameni vin in parc pentru a avea pace... Parcurile sunt unul dintre putinele locuri unde puteti auzi sunetele naturii, ciripitul pasarilor, vantul vuind in copaci, apa curgatoare, conversatii umane... Noi nu suntem impotriva muzicii. Suntem pur si simplu pentru calm", a declarat un purtator de cuvant al Central Park.

Video cu Meta Epstein