Sambata, 18 iunie, va avea loc o vanatoare de comori prin centrul Bucurestiului, organizata de Humanitas impreuna cu Julien Trambouze, sound artist si ziarist francez. Au fost stranse 7 momente in care scriitori celebri si-au trecut istoriile reale sau fantasmele in carti, plasandu-le in coordonate spatiale usor de identificat. Scopul jocului este de a rascoli strazile, de a invada parcul in cautarea indiciilor care dezvaluie fragmente de carti.

Vanatoarea de comoriFoto: Humanitas

La inceput vor fi date indicii si va fi creata o scenografie, iar la final participantii vor primi, spre lamurirea lor completa, si cartile.

Traseul: Libraria Humanitas Kretzulescu - Cismigiu - Izvor - bulevardul Kogalniceanu - Caru cu bere - Ateneu - X.

Scopul jocului este de a rascoli strazile, de a invada parcul in cautarea indiciilor care dezvaluie fragmente de carti. "Vrem sa trecem dincolo de functia practica a unui loc si sa ne obisnuim sa-i atribuim sensuri folosind de data aceasta tehnici ale detectivilor si scriitorilor. Din suprapuneri temporale si din detalii urmarite pana la capat se construieste imaginea completa a unor spatii si a unor oameni".

Intalnirea este la ora 4, in fata librariei Humanitas Kretzulescu. Se joaca in echipe care au intre 2 si 5 membri.

Cateva fragmentele de carti gasiti pe pagina de facebook facuta pentru vanatoarea de comori. Detalii aici.