In Cetatea Medievala, locul de desfasurare a celei de-a 19-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala 2011, nu vor putea fi comercializate bauturi alcoolice pe parcursul manifestarii, in perioada 27 - 31 iulie, relateaza Agerpres.

Potrivit Regulamentului de organizare si desfasurare a Festivalului Sighisoara Medievala 2011, dat publicitatii marti, in Cetatea Medievala, pe domeniul public si privat nu se vor comercializa bauturi alcoolice de niciun fel, iar bauturile racoritoare se vor servi numai in recipiente din plastic.

Pentru cei care doresc sa se aprovizioneze din alte parti cu bautura, organizatorii au interzis accesul acestora in cetate cu recipiente continand bauturi alcoolice.

In plus, in cele cinci zile cat dureaza festivalul, se interzice instalarea de gratare, instalatii de preparat produse alimentare care presupun prajeli, gratare etc., nu se vor comercializa seminte, vata de zahar, porumb fiert, mere glazurate, ci se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale (ceramica, pielarie, obiecte de imbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative, etc.).

Pentru a nu fi stricata atmosfera medievala nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc, cum ar fi jucarii, baloane, bratari luminoase, bijuterii si altele din aceeasi categorie, vor fi interzise generatoarele de curent electric mobile, accesul auto va fi interzis, cu exceptia riveranilor si a autoturismelor autorizate de organizatori. Pentru fiecare unitate de cazare din perimetrul Cetatii Medievale se va autoriza un singur autovehicul, care va transporta bagajele turistilor.

Pe parcursul Festivalului, accesul in Cetatea medievala se va face in baza biletelor/bratarilor de acces, tariful de acces fiind de 10 lei /zi/ persoana, copiii sub 7 ani avand acces gratuit.

In Orasul de Jos bauturile racoritoare se vor servi in recipiente din plastic, nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc si vor fi interzise jocurile de noroc gen 'roata norocului' 'alba/neagra' si altele.

Regulamentul mai prevede ca in timpul desfasurarii programului artistic al festivalului, comerciantilor le este interzis sa difuzeze muzica, in timpul pauzelor se va difuza doar muzica instrumentala, medievala, cu un volum scazut, astfel incat sa fie evitata poluarea fonica.

La Festivalul Sighisoara Medievala 2011 si-au anuntat participarea noua ordine cavaleresti, opt formatii de muzica medievala, noua trupe de teatru si animatie, sase conferentiari din Noua Acropola.

In prima zi va fi deschiderea targurilor mestesugaresti si decernarea titlurilor de mesteri liberi in Tara lui Vlad Dracu. Tot in prima zi va avea loc Parada cetatii la care iau parte ordinele cavaleresti, o demonstratie cu steaguri sustinuta de Ordinul cavalerilor Argotica, un turnir al Ordinului Cavalerilor de Medias, o parada a tobosarilor si a stegarilor, retragere cu torte si spectacolul 'Merlin - eroul lumii medievale'.

Marea parada se va desfasura vineri, 29 iulie, cand va avea loc deschiderea oficiala a festivalului si, in premiera, lansarea Centrului Cultural Est-european MedievArtRomania.

La aceasta a 19-a editie vor concerta Os-Trabucos din Portugalia, Holloenek din Ungaria, Planxty Burke, Lupus Dacus, Lyra, Terpischore, iar spectacolul va fi completat de scolile de dans, spectacolele pentru copii, luptele scenice sau animatia medievala.