Festivalul de umor Scena lui Tanase se va desfasura in perioada 22-24 iulie, la Teatrul de Vara din Techirghiol. La inceputul festivalului va fi dezvelit portretul actorului Jean Constantin, lucrare realizata de artistul Mircea Deaconu, in mozaic. Festivalul se va incheia cu "Noaptea devoratorilor de comedie".

TechirghiolFoto: Petrut Calinescu

Festivalul se afla la prima editie si se va desfasura pe o durata de trei zile, la Teatrul de Vara din orasul de pe malul Lacului Techirghiol.

Printre activitatile care se vor desfasura in cadrul evenimentului: concursuri de caricatura, spectacole de satira si umor, teatru de papusi, un concurs de scriere si interpretare de epigrame si fabule, expozitie de fotografie umoristica, precum si o noapte a devoratorilor de comedie.

Din program:

  • Vineri, 22 iulie - va fi dezvaluit portretul actorului Jean Constantin, lucrare realizata de artistul Mircea Deaconu, in mozaic
  • Sambata, 23 iulie - vor urca pe scena artistii Teatrului "Constantin Tanase" din Bucuresti
  • Duminica, 24 iulie - "Noaptea devoratorilor de comedie"

Localizare. Orasul Techirghiol se afla in judetul Constanta, la 15 km de orasul Constanta si la 2 km de Eforie Nord. Lacul Techirghiol este situat la marginea localitatii balneare Eforie Nord si la 12 km distanta de portul Constanta. Vezi Techirghiolul pe harta.

O legenda despre namolul din Techirghiol

Cunoscut de peste 200 de ani, namolul sapropelic de la Techirghiol are proprietati terapeutice recunoscute in intreaga lume.

Legenda spune ca, pe vremuri, un batran turc pe nume Techir, olog si orb, a ajuns pe malul lacului alaturi de magarul sau plin de plagi. Animalul s-a intepenit in mal si nu voia sa se miste, in ciuda incercarilor lui Techir de a-l scoate de acolo. In cele din urma, la iesirea din lac, magarul scapase de plagi, iar batranulului ii revenisera vazul si capacitatea de a merge fara dificultate.

Oamenii din acea zona au auzit despre miraculoasa vindecare a lui Techir si au venit sa se scalde in lac si sa isi unga trupurile cu namolul tamaduitor. Lacul a ajuns sa poarte numele de Techirghiol (adica "lacul lui Techir" in limba turca).

Cei care au decis sa-si petreaca acest weekend la mare au la dispozitie o serie de alte evenimente pe litoralul romanesc:

  • Constanta - Cupa Romaniei la Oina - pe stadioanele Farul si Cleopatra. Detalii aici.
  • Vama Veche - Festivalul Folk You!. Detalii aici.
  • Sfantu Gheorghe - Delta Music Fest - muzica, intreceri de caiace si campionat de table. Detalii aici.
  • Navodari - Folk fara varsta. Recitaluri: Walter Ghicolescu, Ovidiu Mihailescu, Maria Gheorghiu si Mircea Vintila. Detalii aici.