Proiectul "Monumentul beton" ("o imagine simbolica pentru perioada comunista este blocul de beton"), proiectul "Bucuresti - Cartier de Vara" (spectacole in aer liber - Parcurile Sebastian, Moghioros si Gradina Cismigiu), conferinte si cursuri reiki, expozitie cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase, competitie de Orientare pe MTB dedicata amatorilor, concert Omara Portuondo si Orquesta Buena Vista Social Club - sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce se desfasoara in Capitala (perioada 29-31 iulie).

dans cu foculFoto: No'Mads
  • Sambata seara, Muzeul National de Istorie (MNIR) va fi deschis publicului pana la ora 02:00 (intrarea libera) si va gazdui o serata cultural: muzica franceza si romante romanesti (Maria Raducanu si Sorin Terinte), muzica etnica si medievala - Histoires Nomades (trupa No'Mads), dans contemporan si dans cu focul.

Traseu turistic in Bucuresti, cu patru autobuze supraetajate. Incepand de saptamana aceasta, Bucurestiului poate fi vizitat si din autobuzele supraetajate recent lansate. Traseul pentru linia turistica este: Piata Presei Libere - Muzeul Satului - Arcul de Triumf - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle - soseaua Kiseleff - Piata Presei Libere. Pretul unui bilet este de 25 de lei pentru adulti, 10 lei pentru copiii intre 7-14 ani si gratuit pentru copii sub 7 ani. Biletele au o valabilitate de 24 de ore si se pot cumparar la centrele de vanzare ale RATB si in autobuze. Autobuzele supraetajate circula zilnic, in intervalul orar 10.00-22.00. Detalii aici.

In perioada 27 iulie-26 august va fi deschisa, in incinta Muzeului National de Geologie, o expozitie temporara de fotografii, minerale specifice, bijuterii din argint cu vechi simboluri incase, obiecte decorative din ceramica si produse textile din lana de lama si alpaca. Expozitia este intitulata "Peru - bogatie si culoare". Detalii aici.

Ca si in weekendurile trecute, zilele acestea puteti vizita proiectul Bucuresti - Cartier de Vara. De data aceasta, pe langa Parcurile Sebastian si Moghioros, evenimentele vor avea loc si in Gradina Cismigiu. Intrarea este libera. Din program: teatrul pentru copii, spectacol de iluzionism, balet, spectacol de muzica si dans ce aminteste de perioada interbelica, spectacol cu marionete. Pentru programul complet intrati aici.

Pana pe 30 iulie se desfasoara, la Muzeul National de Istorie al Romaniei, Targul "Vara la Muzeu". Targul ofera un spatiu special amenajat, unde se poate citi o carte, alaturi de o racoroasa limonada. La eveniment vor mai exista produse de artizanat, produse hand made, decoratiuni florale, dulciuri traditionale (turta dulce, covrigi, halvita). Tot in cadrul evenimentului, pe toata perioada de desfasurare, vor exista ateliere de creatie pentru copii. Programul targului este: vineri (10:00-20.00) si sambata (10:00-02:00, ora doua noaptea).

In perioada 29-31 iulie se desfasoara, la Hotel Caro din Capitala, conferinte si cursuri Reiki sustinute de Hyakuten Inamoto Sensei. Detalii aici.

In perioada 28 iulie-7 august, la Muzeul National de Geologie va putea fi vizitata expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase "Vara Cristalelor", intre 10:00 si 18:00. Detalii aici.

Vineri, 29 iulie

  • Concurs de interpretare personaje sau fragmente din operele lui Ion Creanga - Gradina Valorilor Romanesti din Parcul Tineretului - 17:00-18:30 - intrarea prin Str. Pridvorului, din Calea Vacaresti. Detalii aici.
  • Proiectul "Monumentul beton" - Piata Presei Libere - 19:00 - instalatia ii apartine artistului Florin B. Tomescu - este cea de-a opta lucrare expusa in cadrul "Proiect 1990" de la demararea acestuia din ianuarie 2010. Detalii aici.
  • Concert Tribut si Nutu Olteanu - A'Live Pub - 21:00 - Str. George Enescu nr. 25. Detalii aici.

Sambata, 30 iulie

  • Stagiunea Muzicala Estivala - Solisti: Tudoran Band - Parcul Cismigiu - 11:00
  • Competitie de Orientare pe MTB (MTB-O) dedicata amatorilor - Padurea Baneasa - 11:00-14:00. Detalii aici.
  • Scurtmetraje animate la Muzeul Benzii Desenate - sala Auditorium de la etajul 4 al Muzeului National de Arta Contemporana - 17:00. Detalii aici.
  • Descopera Calea Victoriei - expeditie culturala pe Calea Victoriei, una dintre cele mai vechi artere ale Bucurestiului - lector: Anita Sterea - plecare din fata Palatului Cantacuzino - 18:00. Detalii aici.
  • Serata culturala la MNIR - 19:00-01:00 - Calea Victoriei nr. 12 - Recital de muzica franceza si romante romanesti sustinut de artistii Maria Raducanu (voce) si Sorin Terinte (pian), momente de teatru prezentate de trupa Dell'Arte (anume fragmente din spectacolul de comedie Un lung sir de intamplari din incantatoarea viata a Vivianei de Clechy, zisa si ZIZI), recital de muzica etnica si medievala Histoires Nomades sustinut de trupa No'Mads, moment de dans contemporan, Les Oiseaux de Feu (dans cu focul), micro-expozitie speciala (cuprinde si un tablou cu Dimitrie Cantemir) - intrarea libera. Detalii aici.
  • Concert Omara Portuondo si Orquesta Buena Vista Social Club - Teatrul de Vara Herastrau - 19:00. Detalii aici.
  • Folk is Alive - concert Puiu Cretu, Ovidiu Mihailescu & Dan Caramihai - Terasa A'live Pub&Club - 20:00 - Str. George Enescu nr. 25 - intrarea: 15 lei
  • Vinyl speed adjust - Funky Breeze Herastrau - 22:30
  • Live tribute U2 - cu trupa Publika - Spice Club - 23:00 - Calea Victoriei 21-23 (langa Politia Capitalei). Detalii aici.

Duminica, 31 iulie

  • Stagiunea Muzicala Estivala - Solisti: Brass Quintet - Parcul Cismigiu - 11:00
  • Vara de Jazz si Poezie - "When Jazz meets Brazil" - Palatul Mogosoaia - 19:00 - Irina Sarbu (voce), Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (bas), Tudor Parghel (tobe) - Invitat: poetul Ion Muresan