In perioada 12-14 august, turistii care viziteaza localitatea Bran vor putea admira Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor. Evenimentul se desfasoara pe Platoul Inima Reginei Maria. Din program: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese.

Festival medievalFoto: USER UPLOADED

"Legenda spune ca a fost odata ca niciodata, intr-o tara foarte indepartata, peste noua tari si noua mari, o imparatie numita Brasov, condusa de un imparat sever, dar drept. Imparatul avea o fiica de o frumusete rapitoare, inzestrata cu numeroase calitati si foarte iubita de popor. Pe vremea cand onoarea era cea mai de pret virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mana preafrumoasei domnite. Asa a inceput "Turnirul Cetatilor"." (sursa)

Festivalul Medieval Turnirul Cetatilor s-a desfasurat saptamanile trecute la Rasnov si la Brasov. Urmatoarele doua etape sunt la Bran (12-14 august) si Fagaras (18-21 august).

Vizitatorii vor fi martori la evenimente si manifestari medievale precum: turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, lupta suprema pentru cucerirea mainii frumoasei printese, teatru medieval, jocuri medievale pentru copii si adulti.

Pe parcursul festivalului mai sunt asteptate show-uri de noapte, dansuri si foc.

Nu vor lipsi specialitatile culinare facute dupa retete din vremuri apuse, cum ar fi carnatul teutonului, tepelus si burta dragonului.

Va exista si un loc de joaca, o "gradinita medievala" unde cei mici vor primi costume medievale.

Localizare. Castelul Bran este situat intr-un punct cheie, intre Muntii Bucegi - Muntii Piatra Craiului, la 30 km de orasul Brasov, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice, atat datorita frumusetii si salbaticiei peisajului si zonei, cat si datorita legendei Contelui Dracula. Vezi aici cum poti ajunge la Castelul Bran.