In perioada 3-4 septembrie va avea loc a doua editie a maratonului montan "Ciucas Trail-Running, in statiunea Cheia, la poalele Masivului Ciucas, anunta organizatorii.

Afis Ciucas Trail RunningFoto: trail-running.ro

Evenimentul ofera, pe langa proba clasica de maraton montan pe distanta de 42,2 km, proba de semimaraton montan - 21 km, si o cursa pentru copii.

"Anul acesta, beneficiind de sprijinul autoritatilor locale – Primaria Maneciu – am reusit sa dezvoltam o serie de inovatii: am stabilit deja detaliile organizarii unei curse pe role de doi kilometri, o premiera in Romania. Ne asteptam ca interesul intregii statiuni sa fie atras in jurul acestei curse unice si spectaculoase nu numai pentru participanti dar si pentru spectatori. Mai mult, anul acesta vom organiza o cursa pentru copii, unde inscrierea este gratuita si cursa de semi-maraton pentru cei care inca nu se incumeta la cursa de 42,2 de kilometri – un mod foarte bun de a testa limitele si nivelul pregatirii fizice si psihice", precizeaza Mihai Zlavog, presedintele Truly Mountain Sport, organizatorul evenimentului.

Categoriile de varsta si distanta de alergare pentru aceasta din urma sunt 3-5 ani, 200m / 6-8 ani, 400m / 9-12ani, 800m/ 13-16ani, 1km. Inregistrarea in aceasta cursa este gratuita ceea ce permite si locuitorilor din statiunea Cheia sa se inscrie, subliniind impactul pe care proiectul il are asupra comunitatii locale.

Taxele de inscriere: pentru maraton - 90 lei pana pe 25 august si 100 lei la fata locului, iar la semimaraton - 80 lei pana pe 25 august si 90 lei la fata locului. Aceasta se poate face aici, cu plata online sau transfer bancar.

Se vor acorda premii in bani pentru primii 3 clasati la toate categoriile de varsta, atat la maraton cat si la semimaraton. In plus, va avea loc o tombola deschisa tuturor participantilor unde se vor trage la sorti premii oferite de sponsorii competitiei si de organizatorii acesteia.

Detalii despre traseul curselor, pe site-ul competitiei.

Ciucas Trail Running 2011 va dispune de un sistem electronic cu chip-uri pentru cronometrare. In felul acesta rezultatele vor fi disponibile rapid si exact. Chip-urile vor fi lipite pe spatele numarului de concurs. Se va intocmi si un clasament pe echipe/cluburi. Vor puncta cei mai buni 3 timpi ai fiecarei echipe/club.

Ca si la prima editie, si anul acesta va exista tabara de corturi de langa sala de sport din Cheia, unde se poate campa in noptile de 2 si 3 septembrie.

Evenimentul va beneficia si de o petrecere a invingatorilor. Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vezi imagini de la prima editie, informatii despre trail running si alte detalii pe http://trail-running.ro.