In perioada 17-21 august, Muzeul de Arta Populara din Constanta organizeaza pe litoralul romanesc Targul National al Mesterilor Populari, informeaza cugetliber.ro. Turistii prezenti la Mamaia vor avea acces la demonstratii de prelucrare a lemnului, olarit, prelucrare a metalului sau a pielii. Vor putea fi vazute si icoane, masti traditionale, oua incondeiate.

Targul BoieruluiFoto: Alexandra Voicu / HotNews.ro

Timp de cinci zile, Piateta Cazinoului va fi invadata de culoare, o autentica oaza de arta mestesugareasca, zeci de familii de mesteri populari din toata tara raspunzand invitatiei de a participa la Targul National al Mesterilor Populari.

Ajuns la cea de-a 13-a editie vara aceasta, targul va oferi acces la principalele domenii ale mestesugului popular: prelucrarea lemnului (obiecte de uz gospodaresc, mobilier, instrumente muzicale), olaritul, prelucrarea metalului sau a pielii. Icoanele pictate pe lemn si sticla, mastile traditionale, ouale incondeiate, tesaturile cu diverse motive populare nu vor lipsi nici la editia din acest an.

Sunt asteptate sa soseasca familii din Arges, Prahova, Dambovita, Valcea, Sibiu, Suceava, Ialomita, Calarasi, Mures, Harghita, Cluj, Galati, Constanta si din Capitala.

Vor mai putea fi admirate si cumparate costume populare realizate de mesteri populari din Breaza sau Gura Humorului, dar si icoanele, pe lemn sau pe sticla, realizate de artisti mestesugari din Constanta, Targoviste, Campulung Muscel, Moreni, Bucuresti, Calarasi sau Odorheiu Secuiesc.