Nu trebuie sa mergem pana in Hawaii pentru a ne bucura de o masa cu iz exotic! Frigaruile de pui cu ananas se pregatesc foarte rapid si usor, sunt absolut delicioase, iar alaturarea de arome este incredibila! Sugestia noastra este sa lasati puiul la marinat peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda cat mai bine!

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare: 30 min, dificultate redusa

  • 650g piept de pui
  • 10g (o lingura) zahar brun Belbake
  • un varf sare Castello
  • un varf piper Kania
  • 50ml sos soia/teriyaki Vitasia
  • 30ml apa
  • un ananas
  • o ceapa rosie

Taiem pieptul de pui cubulete de cca 2 cm. Amestecam intr-un bol apa, sosul de soia sau sosul teriyaki, zaharul brun, apa, sare si piper si turnam amestecul peste bucatelele de carne. Amestecam bine, astfel incat puiul sa fie bine acoperit de sos. Punem totul intr-o caserola inchisa ermetic sau o punga cu fermoar si lasam la marinat minim 30 minute, de preferinta peste noapte.

Tinem frigaruile din lemn/bambus in apa timp de 10 minute, apoi incepem sa asamblam frigaruile: cubulete de carne de pui, cubulete de ananas proaspat, felii de ceapa rosie. Incingem gratarul sau tigaia grill, le ungem cu putin ulei si prajim frigaruile, intorcandu-le des, pana sunt frumos rumenite pe toate partile si carnea de pui este facuta.

Aceste frigarui vor face senzatie la urmatorul vostru gratar si, desi sunt atat de aromate, sunt foarte light si potrivite alaturi de o salata simpla pentru toti cei care isi doresc sa se bucure de sezonul gratarelor si totusi sa manance in continuare sanatos si echilibrat. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: