Aceste pachetele de somon cu fasole se pregatesc foarte usor, dar sunt o masa completa, foarte hranitoare si sanatoasa, pestele si legumele fiind pregatite la abur, in cuptor. Puteti pregati pachetelele cu o seara inainte sau dimineata inainte de a pleca de acasa, iar cand veniti de la birou trebuie doar sa le dati la cuptor. Puteti inlocui fasolea si cu alte legume: mazare, legume congelate, broccoli, conopida etc. Pesto de busuioc da o aroma unica preparatului si se potriveste de minune alaturi de somon.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare: 30 min, dificultate redusa

- 2 bucati file de somon proaspat

- 2 linguri (30g) sos pesto alla Genovese Baresa

- o lingura (15ml) ulei de masline extravirgin Primadonna

- un varf sare Castello

- un varf piper Mikado

- un catel de usturoi

- 100g rosii cherry

- 400g fasole verde pastai Chira

- o lamaie

Spalam bucatile de peste si le curatam coaja de solzi. Asezonam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, amestecam pastaile de fasole (nu trebuie sa fie complet decongelate, doar le trecem pe sub un jet de apa cat sa nu mai fie lipite intre ele) cu uleiul de masline, usturoiul, sare si piper dupa gust. Pregatim 2 bucati mari de folie de aluminiu in strat dublu si asezam in mijlocul fiecareia jumatate din cantitatea de fasole, peste care asezam un file de somon. Ungem fiecare bucata de carne cu pesto si asezam deasupra felii de rosii cherry. Stropim cu zeama de lamaie dupa gust si inchidem folia de aluminiu in jurul pestelui, astfel incat sa faca o bolta si sa nu atinga carnea. Intepam din loc in loc folia cu o scobitoare, asezam pachetelele pe tava, pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200°C, cca 20 minute.

Daca doriti ca pestele sa fie mai crocant, puteti sa il rumeniti in tigaie, in putin ulei de masline, pana are o crusta aurie pe ambele parti, abia apoi sa il dati la cuptor. In acest caz, timpul de coacere la cuptor trebuie redus la jumatate, pestele fiind pe jumatate gatit in tigaie. Pofta buna!