​Supa crema de porumb este o supa dulceaga, foarte cremoasa, care se pregateste rapid si este foarte hranitoare. Cremozitatea ei este data de cartofi si smantana dulce, aceiasi cartofi care ajuta si la ingrosarea supei, fara a fi nevoie de faina. Pentru ca folosim multe legume, supa este aromata natural, deci foarte sanatoasa si potrivita pentru persoanele care isi doresc o dieta echilibrata.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare: 40 min, Dificultate redusa

- o ceapa

- 2 cartofi mari

- 500g porumb Freshona

- un morcov

- o radacina de patrunjel

- o telina mica

- 50ml ulei de masline Primadonna

- 150ml smantana dule pentru gatit Pilos

- un varf sare Castello - un varf piper Mikado

Mai intai pregatim ingredientele: spalam si curatam foarte bine toate legumele, pe care la taiem apoi in cubulete cat de mici. Cu cat legumele sunt taiate mai mic, cu atat fierb mai repede. Puteti chiar sa le dati pe razatoarea mare. Apoi, intr-o cratita incapatoare, in care urmeaza sa si fierbem supa, incingem uleiul de masline si calim ceapa tocata marunt, cu putina sare, pana ceapa devine translucida. Adaugam apoi toate legumele (mai putin porumbul) si le calim 1-2 minute alaturi de ceapa, apoi turnam apa, cat sa acopere legumele si lasam supa sa fiarba la foc mediu, pana legumele sunt fierte. Spre final, adaugam si porumbul.

Dam supa prin blender si apoi o trecem prin sita, pentru a ne asigura ca nu raman pielite de la porumb. Potrivim supa de sare si piper, apoi adaugam smantana dulce si amestecam din nou cu blenderul sau folosind un mixer vertical.

Supa crema de porumb este perfecta alaturi de crutoane sau paine prajita. Pentru un plus de aroma, puteti folosi supa de pui sau de legume in locul apei.

Pofta buna!