​Sorbetul este un desert racoritor pe baza de fructe, suc de fructe, apa si zahar, care desi aduce foarte mult cu inghetata, este o varianta mult mai putin calorica insa poate fi la fel de cremos si delicios! Folositi fructe congelate pentru ca sorbetul sa fie consistent si sa va racoreasca instant in zilele toride de vara.

Ingrediente pentru 2 portii

Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa

  • 150g capsuni congelate
  • 150g zmeura congelata
  • 150g fructe de padure congelate
  • 30g zahar brun Belbake
  • 30ml apa
  • 250ml suc de portocale Vitafit
  • 5ml esenta de vanilie Castello

Fierbem apa cu zaharul brun pana acesta este topit si lasam sa firba inca 1-2 minute, pentru a avea un sirop. Lasam siropul de zahar sa se racoreasca putin, apoi punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un sorbet cremos. In functie de cat de dulce doriti sa fie sorbetul cu fructe de padure, puteti sa adaugati si miere sau sirop de artar dupa gust. Pofta buna!

Invata mai multe retete pe Bucataria Lidl

Incearca si: