​Nutritionistii ne recomanda ouale la micul dejun pentru ca sunt o sursa excelenta de proteina, fara un aport caloric prea mare. Noi va recomandam ouale la micul dejun pentru ca sunt atat de versatile si pot fi preparate intr-un numar infinit de moduri si combinatii. Propunerea pentru ziua de astazi este o portie de briose sanatoase pentru micul dejun, usor de pregatit, cu efort minim si ingrediente la indemana!

Ingrediente pentru 12 bucati

Timp de preparare 45 minute, dificultate redusa

  • 12 oua mari
  • 60ml lapte Pilos
  • 20ml ulei de masline Primadonna
  • 2 catei de usturoi
  • 100g baby spanac
  • 12 rosii cherry
  • o ceapa alba mare
  • 100g mozzarella Lovilio
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust

Avem nevoie de o tava pentru muffins, de preferinta de silicon sau foarte bine unsa cu unt. Puteti folosi si forme individuale din silicon sau aluminiu, pe care, la fel, le ungeti foarte bine.

Intr-un bol mare batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu laptele Pilos. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul de masline si calim ceapa alba taiata marunt, pana devine sticloasa. Punem si usturoiul trecut prin presa, tocat fin sau dat pe razatoare si le calim putin impreuna, amestecand des. Adaugam spanacul si il sotam impreuna cu ceapa si usturoiul 1-2 minute sau pana se inmoaie.

Peste amestecul de oua punem mozzarella Lovilio data pe razatoare, amestecul de spanac, sare si piper dupa gust. Amestecam si distribuim compozitia in forme, astfel incat sa fie ¾ pline. Vor creste la copt datorita albusului din compozitie. Punem in fiecare briosa o rosie cherry si dam tava la cuptorul incins la 160°C timp de 20-25 minute.

Lasam briosele sa se raceasca in tava 5 minute inainte de a le scoate si de a ne bucura de un mic dejun satios, gustos si mai ales sanatos! Pofta buna!

Incearca si: