​Pastele integrale sunt cea mai buna alegere in materie de paste, daca doresti un pranz satios si totodata nutritiv: sunt bogate in fibre care stimuleaza sistemul digestiv si micsoreaza nivelul colesterolului rau din sange, contin vitamine, minerale si nutrienti esentiali pentru o stare generala buna de sanatate, sunt indicate pentru persoanele care sunt atente la silueta si isi doresc un mai bun control al greutatii, contin antioxidanti si enzime. In combinatie cu sosul de vinete, salata de paste este un pranz excelent, pe care il puteti lua cu voi la birou!

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare: 45min, dificultate medie

  • 300g farfalle integrale Combino
  • o vanata mare
  • o legatura de patrunjel
  • 15 rosii cherry
  • 15 masline negre Baresa
  • 40ml ulei de masline Primadonna
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust
  • 50g nuci Alesto

Coacem vanata pe plita sau in cuptorul incins la 180°C timp de 35-40 min sau pana vanata este moale. Trecem vanata coapta pe sub un jet de apa foarte rece, apoi o decojim. Scoatem pulpa de la vanata si o tocam foarte fin, cu un cutit de lemn. Daca doriti ca sosul sa aiba o consistenta mai cremoasa, puteti da vanata coapta prin blender.

Amestecam vanata coapta, uleiul de masline, patrunjelul taiat marunt, nucile tocate grosier din cutit, sare si piper dupa gust. Fierbem pastele in minim 3 litri de apa cu sare, urmand timpul de fierbere de pe ambalaj. Scurgem bine pastele din apa in care au fiert si le limpezim cu apa rece. Amestecam pastele reci cu sosul de vinete, maslinele negre si rosiile cherry.

Salata de paste este gata si rezista foarte bine timp de 2-3 zile la frigide. Pofta buna!

Incearca si: