Actorul Ian Abercrombie, cunoscut mai ales pentru rolul Justin Pitt din serialul de comedie "Seinfeld" sau pentru cel al lui Alfred Pennyworth in "Birds of Prey", a murit la varsta de 77 de ani, informeaza The Hollywood Reporter. Actorul de origine engleza, care a jucat in piese de teatru si filme timp de aproape 50 de ani, a murit in urma unui infarct, la Hoollywood (California).

Ian AbercrombieFoto: Captura YouTube

Nascut la 1 septembrie 1934 in Grays (Essex), Abercrombie a debutat in productii teatrale si de balet. La 17 ani s-a mutat in Statele Unite, unde a inceput sa joace in filme si seriale de televiziune.

Actorul este cunoscut mai ales pentru rolul din "Seinfeld", unde a interpretat rolul lui Justin Pitt, excentricul sef al lui Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus). Pitt obisnuia sa-si taie ciocolata cu cutitul si furculita, fiind de asemenea preocupat peste masura de sosetele cumparate de angajata sa.

Cel mai recent rol al lui Abercrombie a fost cel al profesorului Crumbs, in "Wizards of Waverly Place".

De asemenea, actorul tocmai terminase de inregistrat un serial de desene animate pentru Cartoon Network, unde si-a imprumutat vocea unui personaj din "Green Lantern".

Intre rolurile sale se numara cele din serialele "Columbo" (1972), "Who's The Boss" (1985), "Dynasty" (1984-1988), "Birds Of Prey" (2002-2003) si "Desperate Housewives" (2006).

Vezi mai multe secvente de arhiva cu Ian Abercrombie: