Joi a inceput in Dublin unul dintre cele mai interesante procese din acest an din lumea show biz-ului irlandez. Carol Hawkins, fosta asistenta a basistului trupei U2, Adam Clayton, a fost trimisa in judecata pentru nu mai putin de 181 de capete de acuzare de furt din doua conturi bancare ale artistului. Intre 2004 si 2008 Hawkins, acum in varsta de 48 de ani, ar fi sustras in total nu mai putin de 2,8 milioane de euro din conturile lui Clayton de la Bank of Ireland.

Carol Hawkins a fost angajata, impreuna cu sotul ei (acesta pe post de sofer), in anul 1992, pentru a avea grija de impozanta casa a lui Clayton, situata intr-unul din cartierele bogate din sudul Dublinului, Rathfarnham (de altfel, aici au avut loc intre 1986 si 1987 inregistrarile albumului The Joshua Tree). Dupa mai multi ani insa, timp in care a capatat increderea deplina a artistului, Hawkins a devenit asistenta personala a basistului trupei.

Impreuna cu sotul ei, Hawkins a primit un salariu de 3900 de euro lunar, iar din 2007, dupa ce a divortat, ajunsese chiar la 4080 de euro, adica peste 48.000 de euro anual. Cei doi soti au locuit chiar in casa lui Clayton pana in anul 2006, cand impozanta vila a intrat in renovare. Mai mult, basistul trupei U2 i-a platit chiar si chiria (2600 euro lunar) asistentei sale dupa ce aceasta s-a mutat in alta casa.

Anchetatorii sustin ca sustragerile de bani au inceput din anul 2004, iar cea mai mare suma scoasa o singura data din contul artistului si transferata intr-un cont personal al asistentei a fost de 310.000 euro, in 2007. In general, Hawkins a sustras sume intre 1000 si 3600 de euro din cele doua conturi ale lui Clayton in care detinea drept de semnatura. Clayton a decis sa faca o serie de investigatii dupa ce asistenta sa a fost nevoita sa recunoasca, in 2008, ca si-a platit mai multe curse de avion spre SUA si Marea Britanie din contul sefului sau.

Artistul s-a prezentat joi personal la deschiderea procesului, la Tribunalul Central din Dublin, fiind insotit de catre managerul trupei, Paul McGuinness, si va reveni cand va trebui sa fie chestionat ca martor in procesul care se va intinde pe durata a sase saptamani. Si acuzata Carol Hawkins a fost prezenta joi la prima infatisare, aceasta declarandu-se nevinovata pentru fiecare din cele 181 de cazuri de furt.