Cantareata hip-hop Lauryn Hill, fosta membra a trupei Fugees, a fost condamnata luni la trei luni de inchisoare pentru frauda fiscala, in conditiile in care artista, care a ales un stil retras de viata, de mai multi ani, se confrunta cu serioase dificultati financiare, scrie AFP.

Un tribunal din Newark, statul New Jersey, a condamnat-o pe femeia in varsta de 37 de ani la alte trei luni de arest la domiciliu.

Ea a pledat vinovat, anul trecut, la acuzatia de neplata a impozitelor, unul dintre principalele capete de acuzatie fiind nedeclararea unor venituri de 1,8 milioane de dolari obtinute in perioada 2005 - 2007.

Lauryin Hill a sustinut in fata judecatorilor ca intentiona sa isi plateasca impozitele, dar s-a confruntat cu mari dificultati financiare.

A cunoscut un succes planetar cu Fugees.

Ulterior, a ales calea unei cariere individuale si a cunoscut din nou gloria cu un prim album foarte promitator, "The Miseducation of Lauryn Hill", in 1998.

A scos un nou album live, inregistrat in 2002 la New York, dupa care a aparut rareori pe scena.

Cantareata a lansat o noua melodie in urma cu cateva zile, "Neurotic Society Compulsory Mix", prima dupa multi ani, disponibila pe platforma iTunes. Dar, potrivit propriului cont de Tumblr (Ms. Lauryn Hill), artista ar fi fost "constransa sa publice (melodia) imediat", evocand o "data limita" fixata de justitie.