Actrita americana Jeanne Cooper, care a jucat unul dintre rolurile principale in serialul fluviu "Tanar si nelinistit" timp de patru decenii, a murit miercuri la varsta de 84 de ani, dupa ce a lucrat cu legende precum Maureen O'Hara si Frank Sinatra, scrie AFP.

Jeanne CooperFoto: Captura YouTube

"Mama mea a decedat in aceasta dimineata, in somn, in urma cu putin timp", a anuntat fiul sau Corbin Bernsen pe pagina sa de Facebook.

Cariera lui Jeanne Cooper a inceput in anii 1950, dar a devenit cunoscuta in toata lumea pentru rolul lui Katherine "Kay" Chancellor, pe care l-a jucat din 1973 pana la moartea sa, in "Tanar si nelinistit".

Ea a incarnat vaduva unul foarte bogat om de afaceri, cu dese crize de depresie, alcoolism si pierderi de memorie.

Potrivit New York Times, Jeanne Cooper avea multe in comun cu personajul pe care il interpreta.

In memoriile publicate anul trecut, actrita povesteste lupta sa impotriva alcoolismului si a cancerului la san.

In 1984, a facut o operatie de chirurgie estetica ce a fost integrata in foileton. Telespectatorii au putut astfel urmari pe micile ecrane operatia la care a fost supusa actrita.

Jeanne Cooper a fost recompensata cu doua premii Emmy: cea mai buna actrita de serial in 2008 si pentru intreaga cariera, in 2004. In anii 1950 si 60, a jucat alaturi de Maureen O'Hara, Tony Curtis, Frank Sinatra si Henry Fonda.

Nascuta in 25 octombrie 1928 la Taft (California), Jeanne Cooper a avut trei copii si opt nepoti.

"Tanar si nelinistit", unul dintre cele mai longevive seriale de televiziune, a sarbatorit in martie 40 de ani de difuzare zilnica. Peste 10.000 de episoade au fost turnate.

Intriga, care se desfasoara in jurul unei familii din Wisconsin, pare totusi putin probabila: nu mai putin de 144 casatorii, disparitii si reaparitii misterioase, personaje care isi schimba total fizionomia, copii care cresc cu zece ani in cateva luni, decese violente, fantome...