Dupa 14 de ani de casatorie, magnatul media Rupert Murdoch, in varsta de 82 de ani, a cerut joi divortul de a treia sotie, Wendi Deng, cu 38 de ani mai tanara, invocand ca "relatia s-a rupt in mod irevocabil".

Murdoch, care a depus aceasta cerere in fata unui tribunal din New York, a fost casatorit cu femeia de afaceri nascuta in urma cu 44 ani in China, in 1999. Ei au doua fiice, Grace Helen, de 11 ani, si Chloe in varsta de 9 ani.

Un purtator de cuvant al News Corp a declarat ca cererea de divort depusa in statul New York la Curtea Suprema de Justitie. O sursa apropiata News Corp a declarat ca cei doi au semnat un contract prenuptial. Divortul nu ar trebui sa afecteze puterea magnatului asupra grupului sau mass-media, una dintre cele mai mari din lume, deoarece Wendi Deng nu are drept de vot, a spus sursa, cu conditia de anonimatului.

Anuntul de divort vine la doar cateva zile inainte ca grupul sa fie impartit in doua: o companie pentru presa scrisa si editare, si alta pentru televiziune si film.

News Corp detine publicatii prestigioase precum Wall Street Journal, Sun si Times din Londra si New York Post.

Grupul a fost in mijlocul unui scandal de interceptari ilegale in Marea Britanie in 2011.