Celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey a povestit ca a fost implicata intr-un incident "rasist" in timp ce se afla la cumparaturi in Elvetia, pentru care atat patronul de magazin cat si biroul de turism si-au cerut scuze, relateaza Huffington Post.

Miliardara - Forbes a estimat ca Oprah a castigat in ultimul an 77 milioane de dolari - a povestit la "Entertainment Tonight" ca o vanzatoare din Zurich a refuzat sa ii arate o geanta neagra in valoare de 38.000 dolari spunandu-i: "Nu ti-ai putea permite asta".

Winfrey se afla in Zurich pentru nunta de luna trecuta a prietenei sale Tina Turner.

"Ne pare foarte rau pentru ceea ce s-a intamplat, bineinteles, pentru ca noi credem ca toti clientii si oaspetii nostir ar trebui tratati cu respect, intr-un mod profesionist", a declarat un purtator de cuvant al oficiului pentru turism din Elvetia.

Patronul magazinului a declarat pentru BBC ca vanzatoarea i-a aratat mai multe obiecte pana la "neintelegerea" asupra gentii, care era pastrata in spatele unui ecran de protectie. Acesta a declarat ca ii pare foarte rau, pentru ca angajatii sai sunt pregatiti sa trateze bine clientii.

"Trebuie sa recunosc ca angajata este italianca. Bineinteles, vorbeste engleza, dar nu la fel de bine ca limba materna. Chiar a fost o neintelegere", a spus patronul.