Actorul american Steven Seagal a adoptat la distanta, duminica dupa-amiaza, un caine pe care l-a numit Grivei, din adapostul Dogtown de langa Bucuresti, a donat patru tone de mancare pentru animale si a sustinut ca va oferi in continuare sprijin pentru continuarea investitiilor in acest centru, relateaza Mediafax.

Steven Seagal a adoptat un maidanezFoto: Agerpres

In timpul vizitei pe care a facut-o duminica la adapostul Dogtown din satul Uzunu, comuna Calugareni, judetul Giurgiu, actorul american Steven Seagal a declarat ca a studiat pe internet situatia cainilor comunitari din Romania.

El a mai spus ca este la curent cu "tragediile" care s-au intamplat in Romania, precizand insa ca tragediile apar atunci cand cainii nu sunt supravegheati si nu sunt ingrijiti.

Steven Seagal a mai spus ca a decis sa dea un exemplu pozitiv, atat colegilor sai, cat si romanilor, precizand ca va sprijini programul de adoptie al celor care se ocupa de adapostul Dogtown.

"Vreau sa va multumesc ca ati construit un asemenea adapost", le-a spus actorul reprezentantilor adapostului, precizand ca este nevoie de dezvoltarea programului de adoptii pentru reducerea numarului de caini comunitari aflati pe strazi.

Actorul a mai spus ca are patru caini in Statele Unite ale Americii si este un sustinator al cauzei animalelor.

Potrivit presedintelui Ascoiatiei Portico, Florian Fugasin, Steven Seagal a adoptat la distanta un patruped, sterlizat, vaccinat, inregistrat si care detine acte, din cei care se afla in adapostul fundatiei, semnand duminica dupa-amiaza contractul pentru adoptie, prin care actorul se obliga sa trimita lunar suma de 60 de lei pentru intretinerea animalului.

"Este un gest normal, natural pe care fiecare cetatean il poate face, din tara sau din strainatate. Actorul Steven Seagal ne-a explicat ca din pacate nu poate lua cainele adoptat astazi (duminica, n.r.), insa s-a aratat interesat de modul in care ne poate ajuta pentru continuarea investitiilor in adapostul Dogtown", a declarat, pentru Mediafax, Florian Fugasin, care a explicat ca toate animalele adapostite in acest centru detin pasapoarte internationale de adoptie.

Potrivit acestuia, Steven Seagal si-a dorit un nume romanesc pentru cainele adoptat si din cele doua nume, Patrocle si Grivei, l-a ales pe cel din urma. Totodata, actorul american a donat Asociatiei Portico 4.000 de kilograme de mancare pentru animale.

Dogtown este unul dintre proiectele asociatiei Portico. In prezent, in centrul zonal de protectie a animalelor din Uzunu se gasesc peste 1.400 de caini, organizatia continuand sa dezvolte spatiile de cazare pentru a oferi spatiu si persoanelor care doresc sa isi protejeze cainii comunitari oferindu-le ingrijire medicala, hrana si adapost.

Steven Seagal, nascut pe 10 aprilie 1952, este actor, producator si scenarist, el jucand in numeroase filme de actiune. Actorul este, totodata, maestru in artele martiale japoneze, avand centura neagra cu 7 dani in stilul aikido. Filmele in care a jucat au avut incasari totale de peste 923 de milioane de dolari pe plan mondial. Steven Seagal este un cunoscut militant pentru protectia mediului, un activist pentru drepturile animalelor si un sustinator al miscarii pentru independenta Tibetului.

Actorul Steven Seagal a vizitat Romania de mai multe ori in ultimii ani, pentru o serie de filmari.