Fotografa britanica Kate Barry, fiica actritei si cantaretei Jane Birkin, a murit miercuri, dupa ce a cazut de la fereastra apartamentului ei, aflat la etajul al patrulea intr-un imobil parizian, au afirmat mai multe surse judiciare. Potrivit unei surse apropiate de acest dosar, Kate Barry, in varsta de 46 de ani, a murit dupa ce a cazut de la fereastra apartamentului ei din acel imobil, aflat intr-un cartier rezidential din Paris. Potrivit primelor elemente ale anchetei, a fost vorba de o aruncare de la fereastra, nefiind precizat daca a fost o sinucidere sau o crima.

Kate Barry era singura in apartamentul ei, care era incuiat prin interior. Mai multe antidepresive au fost gasite in apartament, potrivit aceleiasi surse, relateaza site-ul Pure People, citat de Mediafax.

Kate Barry este fiica lui Jane Birkin si a compozitorului britanic de muzica de film John Barry, decedat in 2011. John Barry a compus coloanele sonore pentru mai multe filme din seria "James Bond".

Kate Barry era sora vitrega a actritelor Charlotte Gainsbourg si Lou Doillon.

Discreta, rezervata, dar si angajata in diverse cauze, Kate Barry s-a nascut la Londra pe 8 aprilie 1967. Jane Birkin si John Barry s-au despartit in anul nasterii sale.

Noul partener de viata al lui Jane Birkin, Serge Gainsbourg, a crescut-o pana la varsta de 13 ani. Apoi, Jacques Doillon a fost acela care s-a ocupat de cresterea ei.

Kate Barry are un fiu, Roman, nascut in 1987.

Fotografa britanica a vernisat de curand o expozitie intitulata "Point of view. Portraits. Natures mortes" intr-o galerie pariziana.

Initial, Kate Barry era interesata de moda. A urmat cursuri pentru a deveni designer, insa a traversat apoi o perioada dificila, marcata de consumul de alcool si de droguri.

Aceasta experienta a determinat-o sa infiinteze un centru pentru toxicomani in apropiere de Soissons, in nord-estul Frantei, in a carui conducere se implica in mod activ.

A devenit destul de tarziu pasionata de fotografie. "La 28 de ani, eram prea batrana ca sa ma angajeze. Am urmat un curs seral cu Serge Picard, care facea portrete pentru Liberation", declara Kate Barry intr-un interviu pentru Paris Match in 2005. "Aveam nevoie sa ma simt in largul meu cu chestiunile tehnice".

Prima ei comanda a venit de la France Gall pentru coperta primului album pe care aceasta l-a lansat fara Michel Berger.

Kate Barry adora sa fotografieze manechine femei, adeseoriu in alb-negru. A colaborat cu numeroase reviste de prestigiu, precum Elle si Paris Match.

"Era si o femeie angajata in promovarea cauzei noastre si generoasa", a declarat Franck Chaumont, fostul director de comunicare al asociatiei feministe Ni Putes Ni Soumises.

Kate Barry a realizat fotografia devenita emblema acestei asociatii care a fost creata in 2003.