Dylan Farrow, fiica adoptiva a lui Woody Allen, l-a acuzat sambata pe regizorul american ca a agresat-o sexual in copilarie, vorbind pentru prima data in public despre acuzatii vechi de peste 20 de ani, relateaza AFP.

Woody AllenFoto: Captura Youtube.com

Dylan Farrow, in varsta de 28 de ani, pe care Woody Allen a adoptat-o impreuna cu actrita Mia Farrow in perioada in care cei doi mai erau inca impreuna, sustine, intr-o scrisoare deschisa publicata pe un blog al unui jurnalist de la New York Times, Nicholas Kristof, ca a fost agresata sexual pe cand avea 7 ani, in casa familiei.

"Care este filmul vostru preferat regizat de Woody Allen? Inainte de a raspunde, ar trebui sa stiti ca atunci cand aveam sapte ani, Woody Allen m-a luat de mana si m-a condus intr-un mic pod, slab luminat, de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus sa ma intind pe burta si sa ma joc cu trenul electric al fratelui meu. Apoi, m-a agresat sexual", scrie tanara.

Dylan Farrow ofera mai multe detalii si afirma ca a vorbit atunci si cu mama sa despre asta.

In 1992, Mia Farrow l-a acuzat pe Woody Allen ca a molestat-o pe fiica lor Dylan. Actrita era la acea vreme implicata intr-un conflict aprins cu regizorul pentru custodia copiilor, dupa ce descoperise ca Woody Allen avea o aventura cu una dintre fiicele ei adoptive Soon-Yi Previn, pe atunci in varsta de 20 de ani. Mia Farrow o adoptase pe Soon-Yi Previn intr-o casatorie anterioara. Woody Allen s-a casatorit cu tanara in 1997.

Regizorul nu fost urmarit in instanta, el negand ca ar fi agresat-o pe Dylan Farrow.

La randul sau, in 1992, Woody Allen a acuzat-o pe Mia Farrow ca a manipulat "in mod rusinos copii nevinovati", din ranchiuna.

In 1994, un tribunal din New York i-a refuzat regizorului drepturile de vizitare pentru Dylan. Doi terapeuti au considerat in momentul respectiv ca nu era in interesul fetei sa fie "obligata sa il vada" pe tatal sau.

Woody Allen, in varsta de 78 de ani, si apropiatii sai nu au fost disponibili sambata seara pentru comentarii.

"Woody Allen nu a fost niciodata condamnat pentru vreo infractiune, a scapat cu ceea ce mi-a bantuit intreaga tinerete", a adaugat fiica adoptiva, acuzand Hollywoodul ca a ignorat ce a facut regizorul, continuand sa il recompenseze.