Actorul american Tracy Morgan, cunoscut mai ales pentru rolurile din "Saturday Night Live" si "30 Rock", a fost internat in stare critica la sectia de terapie intensiva, dupa ce autobuzul de lux in care se afla s-a rasturnat intr-un accident rutier in lant produs sambata dimineata pe o autostrada din statul New Jersey, informeaza Reuters.

Tracy MorganFoto: Captura YouTube

Actorul, in varsta de 45 de ani de ani, a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Universitar Robert Wood Johnson din Brunswick, New Jersey, a declarat un purtator de cuvant al politiei statale, Gregory Williams.

Tracy Morgan se afla alaturi de mai multe persoane intr-un autocar-limuzina. Un alt pasager si-a pierdut viata in accident, in care au mai fost implicate doua camioane, un SUV si alte doua masini.

Alte 6 persoane au fost spitalizate, a precizat reprezentantul politiei.

Starul american a sustinut vineri seara un spectacol de stand-up comedy intr-un cazinou din Dover, Delaware, ca parte a turneului "Turn it Funny" si urma sa apara duminica pe o scena din Charlotte, Carolina de Nord.

Actorul de comedie, originar din New York, a petrecut 7 ani pe platourile "Saturday Naight Live" inainte de a parasi distributia emisiunii de umor in 2003, revenind doar ca invitat.

Actorul a devenit celebru gratie rolului Tracy Jordan din serialul "30 Rock", produs de NBC, in care a jucat alaturi de Tina Fey si Alec Baldwin. Timp de 7 sezoane, Tracy a interpretat o versiune caricaturala a lui insusi, intr-o serie de episoade despre un show TV fictiv, inspirat in mare parte din emisiunea "Saturday Night Live".

"30 Rock" a profitat si de rutina de stand-up, adesea controversata, a actorului, acesta fiind nevoit in mai multe randuri sa isi ceara scuze pentru glumele despre homosexuali si persoane cu dizabilitati.

Tracy Morgan este diabetic iar in 2010 a suferit un transplant de rinichi.

Peter Haigney, purtatorul de cuvant al spitalului in care Morgan este tratat, a declarat ca in institutie sunt tratate, in total, 4 dintre victimele accidentului de sambata dimineata, si ca 3 dintre ele se afla in stare critica.