Actrita Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator saptamana trecuta, a murit joi, la varsta de 81 de ani, intr-un spital din New York, a anuntat fiica acesteia, Melissa Rivers, citata de Reuters.

Joan RiversFoto: youtube.com

"Cu mare tristete anunt decesul mamei mele, Joan Rivers. A murit linistita, la ora 1.17 p.m. (ora locala), inconjurata de familie si prieteni", a spus Melissa Rivers, citeaza Mediafax.

Joi dimineata, fiica actritei anunta ca Joan Rivers este "cazata confortabil" intr-un salon privat al Mount Sinai Hospital din New York. Actrita fusese conectata la aparatele de ventilatie asistata, dupa ce a suferit un stop cardiorespirator in timpul unei interventii la nivelul coardelor vocale, la clinica Yorkville Endoscopy din New York, pe 28 august.

Anterior, dupa stopul cardiorespirator suferit, Rivers a stat in coma indusa timp de mai multe zile. Medicii incepusera deja evaluarea starii creierului vedetei, pentru a vedea cat de afectat este de stopul cardiorespirator suferit. "Exista o ingrijorare reala legata de faptul ca regiunea din creier care controleaza functiile motorii ar putea sa fie afectata, ceea ce inseamna ca (Joan Rivers, n.r.) va ramane fie in stare vegetativa, fie intr-un carucior cu rotile", a declarat o sursa apropiata familiei pentru NY Daily News.

Momente memorabile cu Joan Rivers

Joan Rivers, una dintre prezentatoarele emisiunii TV "Fashion Police", de pe postul E!, a parut intr-o stare de spirit foarte buna cu o seara inainte de acea interventie chirurgicala si a facut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, in timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre.

"Am 81 de ani - si as putea muri in orice moment. As putea sa ma prabusesc chiar aici si voi veti putea sa spuneti: 'Am fost acolo!'", a glumit artista americana.

Joan Rivers este considerata un pionier privind accesul femeilor in lumea comediei. A devenit cunoscuta in anii 1960, printre vedetele alaturi de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflandu-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen si George Carlin, despre care Rivers a spus ca nu s-a simtit niciodata ca si cum ar fi fost parte a "clicii lor".

In 1983, aceasta a obtinut una dintre cele mai ravnite pozitii din industrie, dupa ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul sau direct, acid si autoironic a fost apreciat si a atras multi fani, dar si recunoasterea meritelor de catre industrie, iar in ultimii ani a devenit o acida critica de moda, cu tinta asupra vedetelor de la Hollywood.

"Marea bucurie a mamei mele era sa-i faca pe oameni sa rada. Desi este un lucru dificil acum (de facut oamenii sa rada, n.r.), stiu ca dorinta sa ultima a fost sa ne intoarcem la rasete cat mai curand", a mai spus Melissa Rivers, dupa anuntul vestii privind moartea mamei sale.

Joan Alexandra Rosenberg (nascuta Molinsky, pe 8 iunie 1933), cu numele de scena Joan Rivers, a avut o bogata cariera in televiziune, fiind actrita, scenarista, artista de stand up comedy, producatoare si gazda a unor emisiuni TV de succes. Printre productiile de televiziune in care a aparut se numara si "Joan & Melissa: Joan Knows Best?", alaturi de fiica sa, Melissa.

De asemenea, a scris 12 carti de memorii si umoristice, devenite bestselleruri.

De-a lungul carierei sale, Joan Rivers a primit opt nominalizari la premiile Daytime Emmy, fiind recompensata cu un astfel de trofeu in 1990, pentru "The Joan Rivers Show". Totodata, in 2010, vedeta a primit un premiu din partea Alliance of Women Film Journalists din Statele Unite ale Americii. In 1989, Joan Rivers a primit o stea pe Walk of Fame.