Costumatia celor care fac parte din distributia unui film nu depinde numai de designer, ci si de vedetele care imbraca acele haine. Hollywoodul stie prea bine acest lucru, fapt pentru care a promovat tinutele care au facut istorie in filme.

Rochia alba purtata de Marilyn Monroe in filmul "Sapte ani de casnicie" se afla pe prima pozitie in topul celor mai „tari” tinute din filme. Scena in care partea de jos a rochitei zboara dupa ce a fost lovita de un curent de aer a devenit una dintre imaginile simbol ale cinematografiei mondiala. Rochia a reprezentat o sursa de inspiratie pentru multi designeri si a fost „purtata” de celebritati din toata lumea.

Pe a doua pozitie in top se afla celebra rochie neagra de cocteil purtata de actrita Audrey Hepburn in filmul “Mic dejun la Tiffany’s”, in rolul sau ca Holly Golightly. Rochia, creata de Givenchy, s-a vandut la licitatie cu aproape un milion de dolari. Datorita acestui pret, celebra costumatie a intrat in cartea recordurilor ca fiind cea mai scumpa rochie croita pentru un film.

Locul trei este revendicat de tinuta verde purtata de Vivien Leigh in productia "Pe aripile vantului". Rochia de picnic a fost creata de designerul Walter Plunkett, dupa ce acesta a studiat timp de aproape un an tendintele vestimentare din perioada Razboilui Civil. Culoarea verde a fost aleasa pentru a se asorta cu ochii actritei care interpreta rolul lui Scarlett O'Hara.

Personajul animat Jessica Rabbit s-a situat pe a patra pozitie, datorita rochiei rosii extrem de sexy cu care a furat inima lui Roger Rabbit si a altor barbati in filmul "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit”.

Rochia alba, mulata si scurta pe care a imbracat-o Sharon Stone in filmul "Instinct primar" si rochia cu buline a Juliei Roberts din filmul "Frumusica" au completat urmatoarele doua pozitii ale topului. Ambele tinute s-au remarcat prin stilul clasic, elegant, dar foarte sexy purtate de cele doua actrite.

Tinuta de bal a Oliviei Newton John in "Grease" ocupa locul sapte in top, fiind urmata de rochia albastra, asortata cu pantofiorii fermecati din rubine, purtata de actrita Judy Garland in filmul "Vrajitorul din Oz". Rochia lui Dorothy a detinut timp de mai bine de cinci ani recordul pentru cea mai scumpa tinuta croita vreodata pentru un film, fiind surclasata in 2005 de ocupanta locului doi a topului.

Ultimele doua pozitii sunt completate de rochia alba purtata de Greta Garbo in "Dama cu camelii" si de rochia lui Kate Winslet din filmul "Titanic”.

Top 10 cele mai celebre rochii din filme

1. Marilyn Monroe - "Sapte ani de casnicie"

2. Audrey Hepburn - "Mic dejun la Tiffany's”

3. Vivien Leigh - "Pe aripile vantului"

4. Jessica Rabbit - "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit"

5. Sharon Stone - "Instinct primar”

6. Juliei Roberts - "Frumusica”

7. Olivia Newton John - "Grease"

8. Judy Garland - "Vrajitorul din Oz"

9. Greta Garbo - "Dama cu camelii"

10. Kate Winslet - "Titanic"