Actorul american Randy Quaid a fost eliberat dintr-o inchisoare canadiana destinata imigrantilor, in care fusese plasat dupa ce a fost arestat saptamana trecuta de agentii serviciului vamal din aceasta tara, informeaza contactmusic.com.

Randy Quaid si sotia lui, Evi, au fugit in Canada in 2010, dupa ce au fost arestati de politistii americani pentru ocuparea ilegala a fostei lor resedinte din orasul californian Santa Barbara. Sotii Quaid au fost acuzati ca au intrat prin efractie si ca au cauzat pagube de peste 5.000 de dolari in fosta lor resedinta din Santa Barbara, despre care au sustinut ca se afla inca in proprietatea lor.

Sotii Quaid au solicitat autoritatilor canadiene sa le acorde statutul oficial de refugiati, sustinand ca au fost urmariti de "asasini de staruri de la Hollywood", potrivit Mediafax.

Actorul Randy Quaid si sotia lui, Evi Quaid, au cerut azil in Canada, sustinand ca au fost persecutati in Statele Unite ale Americii. Cei doi sustin, totodata, ca vietile lor sunt in pericol, dupa ce cativa buni prieteni de-ai lor - printre care Heath Ledger si David Carradine -, au fost "asasinati" in ultimii ani la Hollywood.

Evi, sotia actorului Randy Quaid, al carei tata s-a nascut in Canada, a primit ulterior cetatenia canadiana.

Randy Quaid trebuia sa se prezinte la o intrevedere cu reprezentantii Consiliului pentru imigranti si refugiati din Canada, in 2013, insa nu s-a prezentat la acea audiere. Oficialii guvernamentali din Canada nu cunosteau adresa la care locuia actorul american pana marti, 14 mai, cand un agent al serviciului vamal canadian l-a recunoscut pe actor in orasul Montreal.

Autoritatile canadiene l-au retinut imediat pe Randy Quaid, care a spus ca locuieste in Montreal alaturi de sotia sa inca din februarie 2013. Potrivit CBS News, starul hollywoodian a fost trimis apoi intr-un centru de detentie pentru imigranti.

Actorul a aparut apoi in fata autoritatilor canadiene, marti, si s-a declarat "devastat" din cauza faptului ca guvernul canadian i-a respins cererea prin care solicitase dreptul de rezidenta permanenta in aceasta tara.

Actorul american a promis insa ca va coopera cu autoritatile locale si ca va face tot ce i se va cere pentru a obtine dreptul de rezidenta in Canada.

El a fost eliberat dupa ce a platit o cautiune de 10.000 de dolari si va trebui sa comunice in mod regulat cu angajatii Biroului canadian pentru imigratie.

Randy Quaid, fratele mai mare al actorului Dennis Quaid, a aparut in numeroase filme, precum "Nebuni din dragoste", "Vecinii", "Magica legenda a spiridusilor", "Ziua in care lumea s-a sfarsit". Insa cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din "Regele popicelor", seria "National Lampoon" si "Brokeback Mountain", recompensat cu premiul Oscar.

A fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur si BAFTA pentru rolul din "The Last Detail" (1973), a castigat un Glob de Aur pentru "LBJ: The Early Years" si are o stea pe Walk of Fame.